Cristian Preda: „Camarazii” din USL mi-au propus să merg la ei

Europarlamentarul Cristian Preda a afirmat, într-o emisiune la RFI, că a primit oferte de a se înscrie în USL, însă le-a declinat. Preda a dat asigurări că nu va pleca din PDL urmând să-şi pledeze cauza în faţa viitoarei reuniuni a Consiliului Naţional de Coordonare, forul care poate valida sau invalida propunerea de excludere pe care Biroul Permanent a făcut-o în cazul lui Preda.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 07:55
Cristian Preda: „Camarazii” din USL mi-au propus să merg la ei

„Să fie foarte clar: eu nu plec din PDL, nu demisionez. Am refuzat de altfel apelul „camarazilor”, pentru că mi s-a făcut această invitaţie de a merge în rândul USL. Departe de mine un asemenea gând! N-am nimic de-a face cu socialismul în forma USL sau într-o altă formă. Nu plec, nu răspund unei asemenea invitaţii şi voi sprijini de altfel candidaţii PDL la alegerile locale, în primul rând, pe cei cărora le-am promis acest lucru înainte de decizia BPN, ca şi pe alţii, toţi cei care au nevoie de sprijinul meu şi care cred că intelectualii au un loc în politică, pentru a răspunde apelului public, pe care l-a făcut şi premierul Ungureanu. Nu mă dau în lături să sprijin candidaturile în care cred”, a declarat Preda.

Preda a evitat să precizeze cine exact i-a făcut oferta de a se alătura opoziţiei, dar a spus că invitaţia se înscrie în campania de „vânare de capete” din preajma alegerilor locale. „Nu sunt omul trădării, nu sunt omul care părăseşte corabia atunci când e greu. Eu am intrat cu anumite convingeri şi le voi apăra în interiorul unui partid în care cred, nu în forme improvizate şi cred că ăsta este lucru important, să ne batem pentru convingeri, nu să găsim nişe sau adăposturi, atunci când vremea nu-i tocmai bună”, spune europarlamentarul.

Întrebat dacă regretă afirmaţiile care l-au adus în situaţia de a fi propus spre excludere, Preda a negat. „Cred că în politică nu-i loc de regrete. Politica este o confruntare. Eu înţeleg să o duc pornind de la câteva opţiuni clare şi de la o busolă a liberalismului. Nici nu sunt aşa bătrân ca să am timp să fac reflecţii şi să gândesc în termeni de regrete după un parcurs împlinit. Sunt la început de drum”, a conchis democrat-liberalul.