Cristian Preda contraatacă: Decizia de excludere nu respectă Statutul PDL. Graba strică treaba!

Europarlamentarul Cristian Preda susţine că decizia conducerii PDL privind excluderea sa din partid este un "abuz" pentru că aceasta contravine Statutului care prevede că membrii luaţi în discuţie pentru a fi sancţionaţi trebuie anunţaţi cu 3 zile înainte de întrunirea forului.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 19:44
Cristian Preda contraatacă: Decizia de excludere nu respectă Statutul PDL. Graba strică treaba!

Preda scrie pe blogul personalul că articolul 29 din Statutul PDL prevede că „membrii luați în discuție spre a fi sancționați vor fi anunțați cu cel puțin 3 zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor și au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă”.

„Mentionez ca nu am fost anuntat ca BPN va dezbate cauza si, evident, nu am avut niciun mijloc la dispozitie pentru a ma apara. Graba strica treaba. Decizia nu respecta Statutul. Nu ar fi prima data cand BPN citeste dupa ce decide. Iata de ce consider ca e un abuz. Un abuz sustinut de un calcul politic eronat”, spune Preda.

Biroul Permanent Naţional al PDL a votat luni pentru excluderea din partid a lui Cristian Preda. Potrivit unor surse, 30 de membri ai BPN au votat pentru excludere, iar alţi doi membri s-au opus. Decizia finală aparţine însă Consiliului Naţional de Coordonare al partidului.