Cristian Preda, despre CANDIDATUL UNIC: Telefonul e deschis. Nu putem face scenarii dacă nimeni nu ne sună

Cristian Preda, europarlamentar PMP, admite scenariul că partidul ar putea renunţa la candidatul pentru alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu, în favoarea unui candidat unic al dreptei. Preda spune că PMP este deschis "la orice dialog, telefonul e deschis", dar "nu putem sa facem scenarii în condiţiile în care nimeni nu ne sună".

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 08:25
Cristian Preda, despre CANDIDATUL UNIC: Telefonul e deschis. Nu putem face scenarii dacă nimeni nu ne sună

Cristian Preda spune că PMP nu poate sa astepte „soluţia” altor partide in privinţa candidatului la alegerile prezidenţiale.

„Noi avem un candidat, care e un candidat pro-occidental, cu un profil european, care n-a fost in niciun fel in criza regimului, in ceea ce s-a numit lovitura de stat in 2012, si mergem cu el. Pe urma o sa vedem ce fac si ceilalti. Nu putem sa asteptam solutia altora. Noi avem o solutie pe care o prezentam ca pe o posibila varianta in competitia asta pentru prezidentiale. Noi suntem deschisi la orice colaborare si orice discutie cu altii si ne-am bucura daca ar exista o disponibilitate pentru dialog”, a declarat Cristian Preda, pentru Ziare.com.

În ceea ce priveste disponibilitatea PMP de a renunta la Cristian Diaconescu in favoarea unui candidat unic al dreptei, Cristian Preda puncteaza ca „deocamdata suntem dispusi la orice dialog, telefonul e deschis”.

„Il stiu telefonul meu si al celorlalti colegi din PMP si penelistii, si pedelistii, si penetistii, si Forta Civica. Telefoanele sunt deschise si numerele au ramas aceleasi. Deci suntem dispusi sa discutam. Nu putem sa facem scenarii in conditiile in care nimeni nu ne suna. Noi avem un parcurs si suntem dispusi la dialog, asta este pozitia noastra in acest moment”, a subliniat europarlamentarul.

MIZA candidaturii lui Cristian Diaconescu. Cum vrea să îşi aranjeze „LINIŞTEA” Traian Băsescu

Vicepresedintele PMP a reacţionat şi la declaratia presedintelui PMP, Elena Udrea, potrivit căreia „PMP isi doreste sa fie un partid altfel, dar partid altfel nu inseamna partidul celor cu doctorate la Sorbona, desi sunt bineveniti si ei”.

Preda a spus că PMP „este singura de pe scena noastra politica in care exista cinci membri foarte cunoscuti care au doctorate in Franta – Baconschi, Funeriu, Paleologu, Papahagi si Cristian Preda”.

„Cred ca trebuie sa valorificam aceasta experienta, nu prin gesturi de infatuare, trebuie sa vedem ce valoare are aceasta experienta intelectuala inainte de toate, nu diploma ca atare, hartia conteaza, ci experienta unei formari in Occident. Si cred ca faptul important aici este ca oameni cu o educatie in universitati prestigioase din Franta au decis sa faca si politica.

Si eu cred ca ei pot sa insemne, prin experienta intelectuala, prin experienta de viata in Occident, un plus pentru PMP si sunt convins ca ei isi au locul intr-un partid care e, in mod necesar, un partid divers”, a conchis Cristian Preda.

Cristian Diaconescu, invitat pentru discuţii la Ambasada SUA