Cristian Preda: După alegerile din 9 decembrie, doar eu şi Sever Voinescu ne-am asumat eşecul PDL

Cristian Preda a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, că în BPN au existat decizii contradictorii, arătând că după alegerile din 9 decembrie publicul i-a perceput pe democrat-liberali ca pe nişte învinşi, dar singurii care şi-au asumat eşecul au fost el şi Sever Voinescu.

RomaniaTV.net
23 feb. 2013, 12:31
Cristian Preda: După alegerile din 9 decembrie, doar eu şi Sever Voinescu ne-am asumat eşecul PDL

După alegerile din 9 decembrie, partidul s-a instalat într-un conflict dramatic cu percepţia publicului. Publicul ne-a perceput ca pe nişte învinşi, în timp ce conducerea partidului avea dorinţa de a convinge că nu a fost înfrângere. Singurii care şi-au asumat eşecul alegerilor au fost doi membri în BPN, eu şi Sever Voinescu, care nu participasem la alegeri”, a adăugat Preda, care a apreciat că singura variantă ar fi fost demisia întregului BPN.

El a arătat că obiectivul principal al PDL este de a căuta explicaţii pentru faptul că a obţinut 16% la parlamentare, deşi şi-a propus 33%.

Cristian Preda a arătat că, în perioada dintre referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu şi alegerile parlamentare din decembrie, „partidul a cunoscut o divizare, o fragmentare”, iar după 9 decembrie între membrii PDL a apărut „teama de sciziune”.

A doua lovitură a evoluţiei politice a PDL a fost transformarea neîncrederii în lideri într-o neîncredere în colegi. Încrederea în cei care se aflau în conducerea partidului nu a crescut„, a spus Preda.

El a criticat faptul că în BPN au fost luate decizii contradictorii, arătând că iniţial s-a spus că au prioritate pe liste senatorii şi deputaţii aleşi în legislatura trecută, iar după câteva săptămâni BPN a decis ca listele finale să fie hotărâte de preşedinţii organizaţiilor locale.