Cristian Preda, după condamnarea definitivă a Elenei Udrea: „Traian Băsescu a devenit o victimă a Elenei Udrea. Ea era conectată la mediile politice PSD-iste şi PNL-iste”

Decanul Facultății de Științe Politice, Cristian Preda, fost europarlamentar, consilier la Palatul Cotroceni și membru PDL și PMP, spune că încăpăţânarea de a susţine pe Elena Udrea până la capăt l-a costat mult pe Traian Băsescu.

13 apr. 2022, 13:02
Cristian Preda, după condamnarea definitivă a Elenei Udrea: „Traian Băsescu a devenit o victimă a Elenei Udrea. Ea era conectată la mediile politice PSD-iste şi PNL-iste”

Cristian Preda a declarat într-un interviu că Elena Udrea a avut o influenţă crescândă asupra preşedintelui Traian Băsescu, mai ales în cel de-al doilea mandat, devenind astfel o ţintă pentru adversarii politici şi intrând şi în atenţia Justiţiei.

„Este o perioadă în care mediul de afaceri corupt din România a reușit să impună o vedetă a vieții noastre publice, una care a profitat mai întâi de instituția Consiliului General al Municipiului București, pe urmă de instituțiile la care au avut acces partidele din 2005. A ajuns să influențeze viața publică din România prin captarea unei părți a opiniei, prin controlul exercitat asupra ziarelor și prin apariții aproape cotidiene în media. A terminat prin a-i nărui cariera politică lui Traian Băsescu.

Ea era conectată la mediile politice pesediste și la tot felul de mașinațiuni peneliste. Vorbesc din poziția cuiva care nu a fost amestecat în aceste rețele de influență și nici la mediile de afaceri corupte. Am relaționat cu totul diferit cu Traian Băsescu sau PDL.

Băsescu nu este doar un susținător al Elenei Udrea, ci și o victimă a Elenei Udrea. Dacă unele lucruri decise de Udrea nu se întâmplau, cele două mandate ale lui Traian Băsescu ar fi fost privite astăzi foarte diferit. Dintr-un susținător al carierei Elenei Udrea, fostul președinte a devenit în al doilea mandat o victimă a ambiției nemăsurate și a influenței pe care Udrea a căpătat-o în politică, folosind rețelele de corupției din mediile de afaceri și din presa românească.”, a spus Cristian Preda într-un interviu pentru Europa Liberă.

Citeşte şi: Ce avere are Elena Udrea şi cât trebuie să plătească despăgubiri după condamnarea definitivă în dosarul Gala Bute

Cristian Preda spune că Traian Băsescu a promovat mulţi oameni capabili în politica românească, dar apropierea de Elena Udrea i-a făcut cel mai rău.

„Traian Băsescu a adunat în jurul său oameni extrem de diverși, de la tinere speranțe ale politicii din interiorul unor partide – gen Emil Boc, Roberta Anastase, Liviu Negoiță, Anca Boagiu, tânără generație de PDL -, la oameni din lumea intelectuală și universitară. Cei pe care i-a sprijinit erau numeroși și diferiți. Adversitatea tuturor era față de PSD. Asta i-a adus împreună.

Imaginea publică a lui Traian Băsescu și unele decizii luate în al doilea mandat sunt, în primul rând, marcate de această eroare de a o fi susținut-o pe Udrea până la capăt. A plătit un preț enorm pentru că a întreținut fenomenul Udrea.”, a mai spus Preda.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, anunţ îngrijorător pentru români: „Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”