Cristian Preda: Ghica şi Danileţ sunt victimele unui soi de totalitarism de catifea

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, pe blog, că judecătorii Alina Ghica şi Cristi Danileţ sunt "victimele de azi ale unui soi de totalitarism de catifea" şi că maşinăria propagandistică va produce efecte ori de câte ori USL îşi va îndrepta privirea spre un apărător al statului de drept.

RomaniaTV.net
27 feb. 2013, 10:02
Cristian Preda: Ghica şi Danileţ sunt victimele unui soi de totalitarism de catifea

„Mobilizarea politică suscitată de USL împotriva Alinei Ghica şi a lui Cristi Danileţ a dat roade. Intimidaţi de presiunea construită cu ajutorul presei de partid, magistraţii i-au executat pe cei doi. Sunt convins că USL va continua presiunile. Maşinăria propagandistică şi servitutea voluntară vor produce efecte ori de câte ori liderii USL îşi vor îndrepta privirea spre un apărător al statului de drept”, scrie, pe blog, Preda.

El aminteşte că la sfârşitul anilor patruzeci, „comuniştii i-au aruncat în închisoare pe cei care voiau domnia legii”.

„Acum, USL preferă stigmatizarea publică şi demiterea. Ghica şi Danileţ sunt victimele de azi ale unui soi de totalitarism de catifea. Cine va urma mâine?”, completează Preda.

Judecătorii Cristi Vasilică Danileţ şi Alina Nicoleta Ghica au fost revocaţi marţi din funcţiile de membri ai CSM.

Este pentru prima dată când membri ai CSM sunt revocaţi din funcţia deţinută în Consiliu ca urmare a solicitărilor transmise de adunările generale ale judecătorilor.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat în 7 ianuarie procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ. Un demers similar a fost început în 10 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, pentru revocarea din funcţia de membru al CSM a Alinei Ghica, reprezentant al Curţilor de Apel în Consiliu.