Cristian Preda îl critică pe Iohannis pentru prestaţia de la Consiliul European

Europarlamentarul Cristian Preda îi reproşează lui Klaus Iohannis, printr-o postare pe facebook, faptul că a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor după şedinţa Consiliului European de la Bruxelles. Totodată, Preda se arată contrariat de prezenţa la Bruxelles a soţiei preşedintelui, Carmen Iohannis.

20 mart. 2015, 17:37
Cristian Preda îl critică pe Iohannis pentru prestaţia de la Consiliul European

„Tot atitudine de lumea a treia e și disprețul arătat de Klaus Iohannis pentru întrebările jurnaliștilor care l-au însoțit la Bruxelles. De ce i-a mai luat cu el dacă nu voia să fie întrebat nimic? Cred, pe de altă parte, că ar trebui să aflăm dacă soția șefului statului a fost inclusă în delegația oficială. Ar fi o premieră și, din câte știu, nu există vreo reglementare legală care să îngăduie așa ceva. Ce e sigur e că la Consiliul European nimeni nu e invitat cu soția/soțul…”, a scris Cristian Preda.

Carmen Iohannis l-a însoţit pe preşedinte la Bruxelles, fiind un lucru neobişnuit ca şeful statului român să meargă împreună cu soţia, într-o deplasare cu ocazia reuniunii Consiliului European. De obicei, prima doamnă merge în străinătate, când au loc vizitele de stat.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a aflat în aceste zile, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară, la finalul căreia a vorbit despre importanţa creării Uniunii Energiei la nivelul UE.

„Am subliniat că România susţine puternic acest proiect. Am insistat asupra câtorva priorități pentru România, care se regăsesc în concluziile finale ale Consiliului European: valorificarea propriilor resurse energetice, necesitatea diversificării surselor şi rutelor de aprovizionare.

Am reiterat, în acest context, potenţialul semnificativ al resurselor din Marea Neagră, prin care putem contribui la întărirea securităţii energetice regionale şi europene. Am evidenţiat importanţa cooperării regionale şi atenţia sporită care trebuie acordată regiunilor vulnerabile precum Europa Centrală şi Europa de Est”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.

În continuare, şeful statului a vorbit şi despre avantajele creării acestei Uniuni.

„Am susţinut obiectivul de finalizare a pieţei interne a energiei. Pentru România aceasta înseamnă, pe termen mediu şi lung, dezvoltarea infrastructurii energetice, asigurarea unor prețuri accesibile pentru consumatori, menţinerea competitivităţii industriei, creştere economică şi creare de locuri de muncă (…) În același timp, am susținut că viitoarea Uniune a Energiei să asigure o protecţie reală a consumatorilor vulnerabili”, a adăugat Klaus Iohannis.