Cristian Preda: Ministerul Afacerilor Externe subminează acţiunile curajoase ale preşedintelui

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat miercuri că politica Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în contextul tensiunilor din regiune este una 'laşă, o politică a struţului', arătând că ministrul Titus Corlăţean ar trebui să lase locul unei persoane competente dacă 'nu este la nivelul momentului'. El a făcut aceste afirmaţii într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 13:34
Cristian Preda: Ministerul Afacerilor Externe subminează acţiunile curajoase ale preşedintelui

Cristian Preda şi-a exprimat ‘îngrijorarea’ cu privire la Ministerul Afacerilor Externe, care nu sprijină acţiunea ‘curajoasă’ a preşedintelui Traian Băsescu.

‘E absolut scandalos că, în momentele astea, în care absolut toate diplomaţiile sunt prezente şi au o voce puternică, avem un minister de Externe care pare să submineze acţiunea curajoasă a preşedintelui. Dacă domnul Titus Corlăţean nu e la nivelul momentului, trebuie să-i lase locul altcuiva. Politica MAE nu poate fi în acest moment o politică laşă, o politică a struţului în actualul context, pentru că domnul Corlăţean pare să fie cu capul în nisip. Nu se aude, nu se vede’, a afirmat Cristian Preda.

De asemenea, acesta a arătat că este nevoie de curaj pentru a-i spune liderului de la Moscova că ‘legitimitatea politică a lui e ştirbită grav de agresiunea la care a recurs’ şi că este nevoie ‘de sancţiuni clare’ internaţionale la adresa lui Vladimir Putin.