Cristian Preda: Oprescu a profitat de faptul că nu a fost cineva să-i dea replică în Bucureşti

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, duminică, la venirea la Colegiului Director al PDL, că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a profitat de pe urma faptului că nu a existat cineva care să-i dea replica în Bucureşti.

RomaniaTV.net
11 mart. 2012, 14:54
Cristian Preda: Oprescu a profitat de faptul că nu a fost cineva să-i dea replică în Bucureşti

Întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui potrivit cărora în acest moment primarul Capitalei, Sorin Oprescu, „este foarte greu de bătut” în alegeri, Cristian Preda a spus: „Oprescu a profitat de pe urma faptului că nu a existat cineva care să-i dea replica în Bucureşti„.

Preda a menţionat că actualul primar general „a făcut lucruri bune, nimeni nu spune altceva, a şi terminat unele din lucrările începute de foştii primari, Băsescu şi Videanu„.

„Nu a avut un adversar ori, în democraţie, există şi competiţie politică. Nu e cazul să facem ce au făcut PSD şi PNL, respectiv să nu punem un contracandidat. Este anormal”, a mai spus Cristian Preda.

El a precizat că în prezent se caută în PDL cel mai bun candidat.

„Căutăm, cred că era bine dacă aveam un candidat mai demult”, a spus Preda.

Europarlamentarul a precizat că personal susţine ideea unui „candidat coerent” şi a adăugat că în opinia sa există resurse în partid pentru găsirea unei persoane. „Sunt mai mulţi care stau bine”, a mai spus Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la PRO TV, că în acest moment primarul Capitalei, Sorin Oprescu, „este foarte greu de bătut” în alegeri, el adăugând însă că, indiferent de acest lucru, „în politică trebuie să ai candidaţi”.

Întrebat dacă PDL are un candidat care să îl poată învinge pe Sorin Oprescu, preşedintele a spus: „Nu. Eu cred că în momentul de faţă Sorin Oprescu e foarte greu de bătut”.

Şeful statului a adăugat însă că, indiferent de această situaţie, trebuie propuşi candidaţi.

„Trebuie să joci că asta e politica. În politică, trebuie să ai candidaţi”, a spus el.