Cristian Preda: PDL e mai izolat ca PRM pe vremuri. E foarte puţin probabil să câştigăm în 2012

Într-un interviu acordat Europa FM eurodeputatul PDL atacă nu numai situaţia actuală a partidului său ci şi unele soluţii care sunt propuse pentru viitorul an electoral.

RomaniaTV.net
06 nov. 2011, 18:02
Cristian Preda: PDL e mai izolat ca PRM pe vremuri. E foarte puţin probabil să câştigăm în 2012

„In momentul asta suntem mai izolati decat era PRM-ul pe vremuri. Noi, PDL. Trebuie sa ne raspundem la aceasta intrebare – vrem ca dupa 2012 sa mai fim la putere sau nu? Daca vrem cu adevarat – raspunsul n-a fost dat, mi se pare ca unii din partid nu mai vor sa fim la putere dupa 2012, din atitudinea lor – daca vrem cu adevarat sa fim la putere, atunci trebuie sa ne pregatim pentru diverse situatii”, a spus eurodeputatul democrat-liberal, citat de un comunicat al postului de radio mentionat, potrivit Agerpres.

El a luat astfel in considerare „situatia foarte putin probabila” ca democrat-liberalii sa fie cei care castiga scrutinul, precum si „situatia mai probabila” ca PDL sa fie pe locul doi sau pe locul trei, „daca USL-ul nu rezista, asa cum anunta diversi profeti”. „Si atunci sa avem o disponibilitate, o capacitate de a negocia o coalitie. Inclusiv in varianta in care n-am fi primul solist”, a completat Cristian Preda.

De asemenea, el a catalogat nou-anuntatele platforme politice – Miscarea Populara si Noua Republica – drept „iluzii politice”.