Cristian Preda: România va fi bine reprezentată dacă vom avea un comisar european respectat. Dar nu Geoană

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat sâmbătă că o afirmare a naţiunii române în plan european înseamnă atât o bună reprezentare în Consiliul European, cât şi un comisar european respectat, însă acesta nu poate fi Mircea Geoană, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
12 apr. 2014, 13:10
Cristian Preda: România va fi bine reprezentată dacă vom avea un comisar european respectat. Dar nu Geoană

Preda a făcut aceste afirmaţii la Târgu Mureş, în timpul unui forum organizat cu simpatizanţii Partidului Mişcarea Populară (PMP).

‘O bună reprezentare a României este să avem un comisar european respectat. Ştiţi cine se bate pentru funcţia de comisar european? Se bate ‘Mihaela, dragostea mea’, domnul Geoană, care a visat să fie secretar general NATO, acum încearcă să fie comisar şi, dacă nu-i iese, vrea să fie secretar general ONU. Se mai bate domnul Titus Corlăţean, care ca ministru de Externe a vorbit mai mult de politica internă decât de cea externă, şi se mai bate Corina Creţu, Corina Creţu e cunoscută, nu? (…) Eu mă pierd cu firea că lucruri foarte simple sunt tratate cu dispreţ. Trebuie să trimiţi miniştri în Consiliul European, nu pe oricine şi nu orice miniştri, oameni care să nu fie decredibilizaţi de statutul penal pe care îl au în ţară, ci oameni care se pot integra în politica din Parlamentul European. (…) La fel, pentru poziţia de comisar european trebuie să trimiţi pe cineva care îţi aduce cinste, nu pe cineva care te-a făcut deja de râs. Cum să îl trimiţi, domnule, pe Geoană comisar? Păi râde toată Europa de noi’, a arătat Preda.

Europarlamentarul a subliniat că România are un foarte bun comisar european în persoana lui Dacian Cioloş, dar că PSD nu îl susţine, în ciuda reformei Politicii Agricole Comune făcute de acesta, care este apreciată de toată Uniunea Europeană.

Acesta a spus că multă lume consideră că intrarea în UE e un risc pentru naţiune, dar că în realitate intrarea în Uniunea Europeană reprezintă o posibilitate extraordinară de consolidare a naţiunii, iar România trebuie să profite de acest avantaj trimiţând la Bruxelles persoane competente şi cu o reputaţie bună.

Cristian Preda a opinat că nu poţi să reprezinţi demn naţiunea română în această instituţie cheie a Uniunii, care este Consiliul European, dacă acasă eşti urmărit penal de DNA şi a subliniat că din acest motiv PMP îi cere premierului Ponta să elimine corupţii din Guvern.