Cristian Presură demontează mitul viermilor din mască. Ce spune despre scamele din interior

Cristian Presură demontează mitul viermilor din mască, apărut în social media. Fizicianul a făcut o demonstraţie video, unde arată că este vorba despre scame conținute în fibra măștilor, ceea ce a deschis o nouă dezbatere: dacă scamele sunt periculoase.

04 apr. 2021, 16:20
Cristian Presură demontează mitul viermilor din mască. Ce spune despre scamele din interior
Cristian Presură demontează mitul viermilor din mască

Cristian Presură demontează mitul viermilor din mască. Informația privind viermii din măști s-a viralizat după ce un internaut a făcut un „experiment” în care a pus o mască deasupra unei oale cu apă fiartă, care elimină aburi.

Astfel, susține internautul, este reprodusă respirația umană prin mască. El a filmat masca de aproape și susține că ceea ce se vede mișcând pe suprafața măștii sunt „paraziți”, „nanotehnologie”.

Citeşte şi: Bill Gates s-a vaccinat. Fizicianul Cristian Presură explică de ce nu crede că miliardarul „a fost injectat cu apă”

Cristian Presură demontează mitul viermilor din mască

Cristian Presură a repetat „experimentul” internautului și a filmat prin intermediul unui microscop. El a arătat astfel că „paraziții” sunt de fapt scame din material, care, supuse unui curent de aburi, se mișcă, iar cînd nu sunt supuse aburilor nu se mișcă.

Pentru a face și mai clară demonstrația, a repetat experimentul, de data aceasta folosind un prosop din material textil și a obținut același efect: scamele, fibrele de material care nu sunt complet prinse în țesătură se mișcă sub un curent de aburi.

El susține însă că aceste scame, care se găsesc și în hainele pe care le purtăm, nu sunt periculoase pentru noi.

M-am uitat cu atentie la o masca noua pe partea interioara si am gasit scame pe ea. Imaginea de mai jos este un astfel de exemplu. Zona asta se vedea si cu ochiul liber ca un punct, atragea atentie. Scamele sunt de tipuri diferite.

Parerea mea este ca nu sunt periculoase, pentru ca inhalam astfel de scame mici si atunci cand ne punem haine pe noi sau cand aerul din camera nu e aerisit. Ele apar in procesul de fabricare si ambalare, asa cum gasim pe unele ambalaje alimentare „poate contine urme de..” Dar e nevoie de vocile specialistilor in fabricarea textilelor„, a arătat fizicianul într-o postare pe Facebook.

Dupa clipul cu masca am primit multe intrebari. Ma simt oarecum neputincios ca nu pot raspunde la ele, ar trebui un…

Publicată de Cristian Presura pe Duminică, 4 aprilie 2021


loading...
Partenerii noștri