Cristian Rizea poate fi extrădat din Republica Moldova. A rămas fără azil politic şi cetăţenie

Fostul deputat Cristian Rizea poate fi extrădat. A rămas fără azil politic, dar şi fără cetăţenia Republicii Moldova. Decizia e una definitivă.

29 dec. 2021, 15:48
Cristian Rizea poate fi extrădat din Republica Moldova. A rămas fără azil politic şi cetăţenie

Fost parlamentar, Cristian Rizea a rămas fără azil politic și cetățenia Republicii Moldova. Aceasta este decizia definitivă pronunţată miercuri de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, susțin sursele citate de Deschide.MD.

Pe 3 noiembrie 2020, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a anulat cetățenia moldovenească lui Rizea. În aceeași zi, Poliția a anunțat că acesta a fost reținut și audiat.

În următoarea zi, Ministerul Justiției al României anunța că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea. Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea.

Pe 9 decembrie, procurorii au stabilit că fostul parlamentar Cristian Rizea a obținut ilegal cetățenia Republicii Moldova. Pe 11 decembrie, mandatul de arest pe numele lui Rizea a fost prelungit cu 30 zile.

Pe 31 martie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017, notează sursa citată.

Citeşte şi: Cristian Rizea a fost exclus din cursa pentru un loc de parlamentar din Republica Moldova

Cristian Rizea poate fi extrădat din Republica Moldova. A fost condamnat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Pe site-ul Poliţiei Române, Cristian Rizea figurează la categoria persoanelor urmărite. Fostul deputat a fost dat în urmărire ca urmare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Pe 18 martie 2019, Tribunalul Bucuresti a decis ca fostul parlamentar Cristian Rizea să fie condamnat la patru ani şi opt luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenta si spălare de bani.

În Republica Moldova, Rizea şi-a procurat o casă de peste 450.000 de euro, avându-i ca vecini pe mai mulți dintre cei pe care îi critică în înregistrările video de pe reţelele de socializare, transmite Anticoruptie.md.

Pe lângă traiul pe picior larg şi distracţiile prin localuri de lux, Rizea se pregăteşte să-şi investească banii într-un nou post de televiziune pe care vrea să-l deschidă la Chişinău.

Citeşte şi: Darius Meşca, directorul general Electrica Furnizare, la un an de la liberalizarea pieţei de energie: Furnizorii nu au beneficiat de creşterea preţurilor