Cristian Săpunaru, amendă ridicolă primită de la Jandarmerie după bătaia de la Tg. Jiu

Cristi Săpunaru, căpitanul celor de la Rapid, se află pe lista persoanelor sancţionate de Jandarmerie pentru incidentele care au avut loc la finalul meciului FC U CRaiova 1948 - Rapid, scor 1-0, din etapa a 10-a a Ligii 1, disputat la Tg. Jiu.

13 sept. 2022, 18:53
Cristian Săpunaru, amendă ridicolă primită de la Jandarmerie după bătaia de la Tg. Jiu
Cristian Săpunaru, amendă ridicolă primită de la Jandarmerie după bătaia de la Tg. Jiu

Cristian Săpunaru, amendă ridicolă primită de la Jandarmerie după bătaia de la Tg. Jiu. Ce sancţiuni s-au mai dat. La finalul meciului, fotbalistul s-a certat cu jandarmii, cărora le-a reproșat că au folosit gaze lacrimogene în disputa cu galeria alb-vișiniilor, apoi a sărit la bătaie în zona vestiarelor. GSP scrie că, pentru gesturile huliganice de la finalul meciului FC U Craiova 1948 – Rapid, Cristian Săpunaru a fost amendat de Jandarmerie!

În total, au fost sancționați cinci reprezentanți de la FC U Craiova 1948 și Rapid, valoarea totală a acestor amenzi fiind de doar 4.000 de lei. De asemenea, clubul organizator, FC U Craiova 1948, a fost sancționat contravențional cu doar 3.000 de lei!

Victor Ciutacu, revoltat de instigările la violenţă ale lui Opriţa şi Săpunaru. Editorial în ProSport: „Naționala de fotbal a statului eșuat, campioană mondială la poceală”

„În completarea informațiilor comunicate oficial, cu privire la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face următoarele precizări:

Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.550 lei. Pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, clubul organizator a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.

Cinci dintre persoanele sancționate sunt reprezentanți ai celor doua cluburi de fotbal, care au fost sancționati cu amendă în valoare totală de 4000 lei, pentru săvârșirea în public de fapte acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență si provocare și participare la scandal.

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare. Pe această cale, dezaprobăm orice formă de violență fizică sau verbală, din partea spectatorilor, a jucătorilor sau a reprezentanților oficiali ai cluburilor de fotbal”, este comunicatul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.