Cristian Sima NU este dat în urmărire pentru că n-a fost depusă nici o reclamaţie

Brokerul Cristian Sima nu a fost dat în urmărire naţională sau internaţională pentru că n-a fost depusă nici o reclamaţie privind dispariţia acestuia sau o plângere împotriva sa, precizează IGPR Sibiu.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 16:02
Cristian Sima NU este dat în urmărire pentru că n-a fost depusă nici o reclamaţie

„Până la această dată, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare referitoare la domnul Cristian S., nici din partea familiei, referitor la dispariția acestuia, și nici din partea altor persoane sau instituții care ar fi fost prejudiciate de către acesta„, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Potrivit sursei citate, IGPR Sibiu a demarat cercetări în baza informaţiilor apărute în presă şi a adresat o solicitare oficială Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare de a comunica dacă în urma controlului efectuat la bursa din Sibiu au fost constatate nereguli.

„De asemenea, societății comerciale i-am solicitat să ne comunice dacă domnul Cristian S. a folosit în mod neautorizat sume de bani aparținând investitorilor sau dacă există prejudicii financiare„, se precizează în comunicat.

Până în acest moment, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu nu a primit vreun răspuns la aceste solicitări, pentru a putea demara cercetări.

Referitor la presupusa dispariție a domnului Cristian S., în lipsa unei reclamații nu exista temei legal pentru urmărirea națională sau internațională a acestuia„, se arată în finalul comunicatului.

Mai multe scrisori atribuite brokerului Cristian Sima au fost publicate vineri de jurnalistul Radu Soviani şi hotnews.ro. Dacă în prima scrioare atribută lui Sima, brokerul recunoaşte că a pierdut banii clienţilor, în a doua scrisoare Cristian Sima vorbeşte despre cum i-a cunoscut pe unii clienţi şi ce relaţii a avut cu ei.În al doilea mesaj sunt pomeniţi Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, dar şi jurnaliştii Robert Turcescu şi Radu Soviani. De asemenea, în scrisoare sunt menţionaţi Tudor Chirilă, Irina Schrotter, Daniel Dăianu, Cozmin Guşă, Iulian Fota şi Marie Rose Mociorniţa.

A treia scrisoare vine cu nume noi din cercul brokerului Sima: Viorel Hrebenciuc la care a ajuns cu ajutorul fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu. De asemenea, Sima vorbeşte şi despre sumele investite de Daniel Dăianu şi Irina Schrotter şi are şi un mesaj pentru clienţii lui: „Nu vreau să mă scuz că am pierdut banii, nu caut să-mi spăl imaginea care va fi terfelită şi dacă mâine as veni cu 4 mil cash, nici nu vreau să spun aţi semnat, v-ati asumat riscul, am pierdut asta e”.