Cristian Socol: România poate deveni economia de top a Europei de Est

Consilierul premierului, Cristian Socol, consideră că pilonii economici incluşi în Proiectul de Ţară al preşedintelui PSD, Victor Ponta, certifică intenţia acestuia de a continua trendurile pozitive din ultimii ani.

RomaniaTV.net
22 sept. 2014, 14:05
Cristian Socol: România poate deveni economia de top a Europei de Est

„Viitorul presedinte al României a propus vineri la Alba Iulia (moment/spaţiu simbolic) Unirea tuturor Românilor. Pilonii economici incluşi în Proiectul de Ţară definit vineri certifică intenţia de a continua trendurile pozitive din ultimii ani şi se bazeaza pe potenţialul de convergenţă ridicat al României spre nivelurile medii ale modernităţii europene.

Să vedem ce mesaje transmite viziunea prezentată vineri cu privire la consolidarea economiei româneşti pe ciclurile dezvoltării. Situarea economiei pe primul plan al proiectului arată importanţa acestui domeniu. Principiul pe care se fundamentează programul este unul simplu – creşterea bunăstării şi reducerea polarizării sociale prin crearea de valoare adaugată provenită din stimularea economiei private, care va oferi sustenabilitate procesului de consolidare a clasei mijlocii. Noul Patriotism economic este fundamentat pe câteva obiective strategice. România în Top 15 ţări europene cele mai competitive economic şi Top 40 ţări din lume cele mai competitive economic (se masoara prin GCI Global Competitiveness Index World Economic Forum). Consider că avem potenţial de creştere la toate domeniile luate în calcul, de la progrese la dezvoltarea instituţională, infrastructura, mediul macroeconomic, dezvoltarea pieţei financiare, înzestrare tehnologică, complexitatea afacerilor şi inovare, infrastructura, accesul la sănătate şi educaţie, eficienţa pieţei bunurilor, eficienţa pieţei muncii până la investiţia în capitalul uman şi inovare. Putem deveni economia de top a Europei de Est prin stimularea avantajelor competitive de care dispunem”, scrie Cristian Socol, într-un editorial în Adevărul.

Citeste continuarea AICI

Victor Ponta și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale, sâmbătă, chiar de ziua sa de naștere, pe stadionul Naţional Arena, în fața a 70.000 de simpatizanţi și militanți din toată ţara. „Sunt Victor Viorel Ponta şi vreau să fiu preşedintele românilor, al acelor romîni care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri şi care au speranţa că vor schimba ţara în bine. Acel preşedinte vreau să fiu şi vă chem să fiţi împreună alături de mine în această bătălie către marea unire”, a spus Ponta.