Cristian Ţopescu, cetăţean de onoare al Capitalei: „Este deja un bun naţional al românilor”

Cristian Ţopescu a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de recunoaştere pentru promovarea şi susţinerea sportului românesc, proiectul fiind propus de primarul general, Gabriela Firea. Hotărârea a fost adoptată de Consiliul General al Municipiului Bucu reşti cu 43 de voturi favorabile. 

30 ian. 2017, 16:16
Cristian Ţopescu, cetăţean de onoare al Capitalei: „Este deja un bun naţional al românilor”

„Peste foarte putin timp, domnul Cristian Topescu va implini frumoasa varsta de 80 ani, ceea ce constituie un excelent prilej pentru a va propune sa-i acordam titlul de cetatean de onoare al Capitalei. Domnul Topescu este o legenda vie a sportului si televiziunii din Romania, vocea sa cu un timbru inconfundabil insotind, parca dintotdeauna, succesele marilor nostri campioni. Cristian Topescu este deja un bun national al romanilor, iar noi, bucurestenii, suntem privilegiati sa-i fim concitadini”, a declarat primarul general, Gabriela Firea. 

Cristian George Topescu s-a nascut la 26 martie 1937 in Bucuresti si este licentiat al Institutului de Educatie Fizica si Sport (1970). Membru al echipei hipice a Romaniei, a practicat Sarituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat in doua campionate nationale. Intre anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor sef sport, director general adjunct TVR.

În urma unui decret semnat de către președintele României, Traian Băsescu, din 25 octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea).

În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales senator de București din partea Partidului Național Liberal, alături de Crin Antonescu.

Vocea inconfundabilă a maestrului Cristian George Ţopescu s-a făcut auzită la peste 5.000 de transmisiuni sportive, al 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, campionate mondiale şi europene. Succesul marilor sportivi români, precum Nadia Comâneci, Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Ivan Paţaichin, Andreea Răducan sau Cătălina Ponor a fost anunţat de vocea sa. 


loading...
Partenerii noștri