Cristian Ţopescu, omul care a strigat prima dată "Zeceeeee!" în istoria olimpiadelor

Publicat: Marţi, 15 Mai 2018 16:38 // Actualizat: Marţi, 15 Mai 2018 18:42 // Sursa: romaniatv.net

Vocea lui Cristian Ţopescu a mângâiat triumful Nadiei, aşa cum s-a întâmplat cu atâtea alte succese ale sportivilor români în diverse competiţii.

În noaptea de 18 iulie 1976, Nadia Comăneci şi-a învins adversarele şi computerul. E data primei note de zece din istoria Olimpiadelor, faimosul "1.00", aşa cum a afişat tabela sălii "Forum" din Montreal, o tabelă care refuza să creadă că se poate acorda nota perfecţiunii în concursul de gimnastică.

Milioane de români au vibrat în acea noapte şi în cele care au urmat în ritmul vocii lui Cristian Ţopescu. "Nadia Comăneci la paralele... Simt cum vibrează sala... Ce forţă poate să aibă acest copil... Nadia îşi pregăteşte ieşirea... Stai, Nadia! Şi Nadia stă!... Zeceeee! Prima notă de zeceeee!".

"Câteva clipe nici eu n-am înţeles ce se întâmplă. Pe tabelă apăruse 073, numărul de concurs al Nadiei şi apoi, dedesubt, 1.00. Pe moment n-am ştiut cum să-l interpretez, după care mi-am dat, bineînţeles, seama că era vorba de nota 10, o notă pe care computerul n-o prevăzuse", îşi amintea Cristian Ţopescu. 

Azi, după aproape 42 de ani de la noaptea care a rămas în istoria şi în memoria sportului, comentatorul Cristian Ţopescu a încetat din viaţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cristian Țopescu Cristian Ţopescu a murit Nadia Comăneci
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7509
RON
23 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H