Cristian Tudor Popescu, amendat cu 5.000 de lei de CNCD. Instituția l-a sancționat pentru editorialul ”Satana în sutană”

Cunoscutul jurnalist a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 5.000 de lei. Instituția spune că editorialul acestuia, intitulat „Satană în sutană”, constituie o faptă de discriminare

16 dec. 2020, 15:12
Cristian Tudor Popescu, amendat cu 5.000 de lei de CNCD. Instituția l-a sancționat pentru editorialul ”Satana în sutană”

Cristian Tudor Popescu, amendat cu 5.000 de lei de CNCD.  Aproape o mie de plângeri a primit CNCD după ce jurnalistul a publicat materialul respectiv. Decizia de amendare a fost luată cu 5 voturi „pentru”, două „împotrivă” și o „abținere”, spune Libertatea.

Cristian Tudor Popescu, amendat cu 5.000 de lei de CNCD. Ce scrisese jurnalistul în editorial

Jurnalistul spunea că pentru a prostii oamenii, șarlatanul Daniel (Patriarhul BOR al României)  nu are nevoie de matematică ci doar să strige la ”vitele care păstorește”.

„Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică (discipline la care egiptenii excelau – n.r.) – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie”, a scris CTP, care a fost de acord cu decizia guvernului de a interzice pelerinajele de Sf. Dumitru din cauza pandemiei de COVID.

BOR, aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Anunțul făcut de jurnalistul Cristian Tudor Popescu

Acesta a mai susținut că „ștăbimea BOR a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism”, Biserica fiind Răul însuși.

„Satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceaușescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulțumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timișoarei îi numea huligani”, a mai scris CTP, în editorial.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, reclamat la CNCD după ce i-a defăimat pe credincioşi numindu-i „vite”. Ce sancţiune riscă jurnalistul