CTP: Voiculescu nu va ajunge la puşcărie şi chiar dacă va fi închis, e chiar aşa o nenorocire puşcăria asta?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, joi, la România TV, că nu crede ca Dan Voiculescu va ajunge să facă puşcărie, iar dacă va fi condamnat definitiv, acest lucru nu va reprezenta "mare lucru pentru el".

RomaniaTV.net
26 sept. 2013, 12:36
CTP: Voiculescu nu va ajunge la puşcărie şi chiar dacă va fi închis, e chiar aşa o nenorocire puşcăria asta?

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Cristian Tudor Popescu este, însă, convins că omul de afaceri va reuşi să fenteze din nou justiţia.

Nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi de o pedeapsă în cazul domnului Voiculescu. Procesul a început în urmă cu 10 ani. Voiculescu a demonstrat de-a lungul timpului o abilitate excepţională de patinator printre deciziile instanţelor. Am pierdut şirul fentelor lui. În continuare, Voiculescu ne va demonstra aceste talente.

Dacă facem socoteala şi punem anii cap la cap, Voiculescu nu va ajunge la puşcărie şi chiar dacă va ajunge se îndreaptă spre 70 de ani. La 70 de ani nu ştiu câtă puşcărie mai faci, 3 luni sau 5 luni. Dacă va intra în puşcărie, iar acest lucru se va întâmpla în jurul vârstei de 70 de ani, ce mare lucru va fi asta pentru el? Episodul Adrian Năstase i-a vaccinat pe politicieni în legătură cu puşcăria. E chiar aşa o nenorocire puşcăria asta? Domnul Voiculescu este o persoană pe care nu o văd pierzându-se cu firea.

Dacă facem socoteala şi raportăm prejudiciul adus statului român, este vorba de multe zeci de milioane de euro, şi îl împărţim la beneficiul de care a beneficat, Dan Voiculescu va ieşi într-un câştig considerabil. Ideea de pedeapsă devină amuzantă în cazul de faţă„, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a precizat că un singur lucru în interesează cu adevărat în cazul Dan Voiculescu: dacă îi va fi confiscat un miliard de euro din avere. „Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci avem un eveniment important în viaţa noastră publică. E ceva care nu se compară cu aşa-zis-ul „stat după gratii” „, a mai spus publicistul.

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). În acelaşi dosar a fost condamnat şi medicul Gheorghe Mencinicopschi, la şase ani de închisoare, cu executare. Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

CITEŞTE ŞI: Mencinicopschi, după condamnarea la 6 ani de închisoare: Stau liniştit. E o mascaradă politică