Cristian Tudor Popescu, despre MESAJE DE PAŞTE folosite greşit: „Genocid fericit!”

Editorialistul Cristian Tudor Popescu critica voalat Biserica pentru ca nu le explica romanilor faptul ca de Paste nu se ureaza niciodata „Sarbatori fericite”, deoarece este echivalentul urarii unui „Genocid fericit!”.

RomaniaTV.net
10 apr. 2015, 13:06

Cristian Tudor Popescu a marturisit la Gandul Live ca nu va participa la Slujba de Inviere din acest an, desi i-ar placea sa mearga pentru a vedea cum arata oamenii.

„Vine tineretul asta e bine, nu contează ce legătură au ei cu Isus, nu ştiu. Dar poate că au, poate că sunt educaţi la ora de religie şi ştiu. De ce duc oamenii ăştia la biserică, se duc cei mai mulţi în mod mecanic, pentru că aşa e dat, pentru că aşa au auzit ei că e bine. Nu au nicio conştiinţă despre ce este în spatele acestei sărbători. Ne urăm sărbători fericite.

Dacă eu acum v-aş ura dumneavoastră genocid fericit, ce aţi spune, că am înnebunnit. Nu am înnebunit. Această sărbătoare pe care ne-o urăm noi unii altora în mare bucurie şi la care ne îndopăm cu miel, are la bază omorârea întâilor născuţi ai tututor egiptenilor, în vreme ce evreii să găseau în captivitate”, a spus CTP la Gandul Live.


loading...
Partenerii noștri