CTP, despre Dan Voiculescu: Destul de penibil, destul de subţire la experienţa lui

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a precizat că demersul lui Dan Voiculescu de a trimite documentul Consiliului Superior al Magistraturii este "destul de penibil, destul de subţire, la experienţa în domeniu a domnului Voiculescu".

04 feb. 2013, 16:04
CTP, despre Dan Voiculescu: Destul de penibil, destul de subţire la experienţa lui

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, la România TV, că în cazul în care există acel document către CSM, acest lucru este „un frumos exemplu de combinaţie între provocare şi diversiune”.

„Trebuie văzut dacă există şi documentul către CSM. Dacă există aşa ceva avem un frumos exemplu de combinaţie între provocare şi diversiune. În textul respectiv veninul e în coadă, adică acolo unde domnul Voiculescu spune: „răspund cu această cerere şi preocupărilor Comisie Europene în legătură cu presa şi justiţia”. Adică cere CSM-ului ceva ce nu ţine de competenţa CSM, CSM nu are cum să emită vreo reglementare în sensul ăsta. Ce să scrie şi ce să nu scrie Evenimentul Zilei sau alt ziar, ce să comenteze presa în legătură cu desfăşurarea procesului domnului Voiculescu. Nu are ce răspuns să dea CSM-ul. E absurd demersul din punctul ăsta de vedere. Dar din punct de vedere imagistic, din punct de vedere al propagandei e un frumos exemplu de provocare. Dacă se spune de la Bruxelles că sunt campanii îndreptate împotriva justiţiei, orchestrate, hai să vă spun şi eu cum sunt campanii îndreptate împotriva mea de către presă şi să se pronunţe CSM-ul”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Mai mult, jurnalistul consideră acest demers al lui Voiculescu „destul de penibil, destul de subţire”, precizând că Voiculescu ar trebui să fie preocupat de problema sa cu justiţia.

„Nu trebuie să fi fost preşedintele Clubului Român de Presă ca să ştii lucrul ăsta, ca să comentezi aşa ceva. E evident că presa are libertatea, şi eu am scris despre asta şi am comentat, are libertatea să comenteze. E un caz de prostire în faţă şi repet asta şi am tot dreptul să o fac. Domnul Voiculescu să-şi vadă de problema lui reală, aia cu justiţia care se apropie, înţeleg că vine termenul de judecată acum. Aceea este problema domnului Voiculescu, nu scrisorile astea mai mult sau mai puţin apocrife sau problemele lui că de ce sunt comentate mişcările. Provocare plus diversiune, dar destul de penibil, destul de subţire, la experienţa în domeniu a domnului Voiculescu. Mă aşteptam la ceva mai mult„, a adăugat, la România TV, Cristian Tudor Popescu.

Preşedintele fondator PC, Dan Voiculescu, cere, într-o scrisoare postată pe blog, o poziţie oficială a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) „referitoare la criteriile pe care toate instituţiile de presă ar trebui să le asume atunci când se referă la dosare aflate în stare de judecată, respectand evident libertatea presei şi dreptul publicului la o informare corecta şi completă”.