Cristian Tudor Popescu, dezgustat de Cupa Mondială din Qatar. Pe cine a luat la ţintă: „E un interlop şi un şef mafiot!”

Cristian Tudor Popescu a comentat controversele din jurul Cupei Mondiale din Qatar şi s-a arătat dezgustat de situația de la FIFA, for despre care spune că are probleme mari de credibilitate.

24 nov. 2022, 18:56
Cristian Tudor Popescu, dezgustat de Cupa Mondială din Qatar. Pe cine a luat la ţintă: „E un interlop şi un şef mafiot!”
Cristian Tudor Popescu, dezgustat de Cupa Mondială din Qatar. Pe cine a luat la ţintă: "E un interlop şi un şef mafiot!"

Cristian Tudor Popescu, dezgustat de Cupa Mondială din Qatar. Cunsocutul jurnalist a criticat dur politica FIFA, spune despre turneul final din Qatar că este „cel mai trist și greu de urmărit din 1962 încoace” și îl contestă vehement pe Gianni Infantino, președintele forului fotbalistic mondial.

„Imaginea pe care ne-a arătat-o FIFA cu acest Campionat Mondial este jalnică! Totodată, este una amenințătoare! Discursul individului acela care este președintele FIFA, domnul Infantino, îmi amintește de un șef mafiot! Asta nu pentru că e italian. Dacă domnul Blatter, predecesorul lui, avea o alură de mare escroc, Infantino vorbește ca un interlop al fotbalului”, a spus CTP pentru GSP.

Citeşte şi: Federaţia daneză de fotbal ameninţă cu ieşirea din FIFA după scandalul banderolelor de susţinere a drepturilor LGBT

„Mi se pare dezgustătoare atitudinea acestei organizații numită FIFA, acolo trebuie luate niște măsuri. S-au împământenit obiceiuri sinistre acolo, au fost promovate personaje pe aranjamante, e un organism putred care are nevoie de o reformă din temelii”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: Tudor Chirilă crede că se pricepe și la fotbal. Ironie la adresa lui Lionel Messi: „Nu e Maradona!”

Despre competiţie în sine, CTP a spus că ţine cu Argentina, dar trofeul va ajunge la una dintre Franţa şi Spania. „Am auzit tot felul de opinii ale unor persoane specializate, cu mare experiență, care au apărut pe la TV și au spus că sunt prea multe echipe slabe, din Asia, Australia, Africa, au spus că se vor juca unele meciuri degeaba. Așa că m-am bucurat când a câștigat Arabia Saudită cu Argentina și Japonia cu Germania. Aș vrea să câștige Argentina, pentru Messi, dar e greu. În aceste condiții, mi-ar plăcea să câștige Anglia. Premier League e campionatul meu favorit. Realist vorbind, Spania și Franța au cele mai mari șanse”, a declarat Cristian Tudor Popescu.