Cristian Tudor Popescu: „Domnul Nicușor Dan s-a topit în peisaj”

Jurnalistul Cristian Tudor Popesc l-a criticat pe primarul general al Capitalei pentru lipsa de activitate şi vizibilitate.

03 apr. 2021, 20:21
Cristian Tudor Popescu: „Domnul Nicușor Dan s-a topit în peisaj”

Cristian Tudor Popescu i-a luat la rând pe oficialii foşti sau actuali USR. O dată la trei săptămâni, fiecare ministru și fiecare primar din marile orașe ar trebui să aibă obligația de a ieși într-o conferință de presă și să spună ce a făcut efectiv în acest timp, să prezintă un „raport către cetățeni”, consideră Cristian Tudor Popescu. Gazetarul remarcă, de pildă, că edilul Capitalei, Nicușor Dan, nu este vizibil în ultima perioadă cu acțiuni prin care să rezolve marile probleme ale Bucureștiului.

CTP: „Coaliţia îţi dă și cu stânga, și cu dreapta, cu levierul, în ambii genunchi”
„Domnul Nicușor Dan s-a topit în peisaj, în ultima vreme. Nu l-am mai văzut. După o lună și mai mult, cred, l-am văzut acum ieșind și spunând că a avansat cu contestarea legală a PUZ-urilor a sute de terenuri din București și a făcut afterschool-uri pentru perioada de vacanță a copiilor, să aibă copiii unde să se ducă. După o lună jumate, asta ne spune!”, a declarat gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Eu aș aștepta de la dl. Nicușor Dan să apară la trei săptămâni și să ne spună ce a mai făcut dânsul în chestiunile care ne omoară la propriu, unele mai abitir decât covidul. De pildă, ce s-a făcut la Primăria Capitalei, sub mandatul său, în legătură cu poluarea din București, în legătură cu traficul, în legătură cu toate problemele grave ale acestui oraș. Să ne spună, o dată la trei săptămâni, cum au avansat lucrările pentru țevi, că vine iarna din nou. Vine, în mod ciudat, iarna o să vină din nou în România! Și fiind o climă temperat continentală, breaking news: iar o să fie frig! Ce se va întâmpla cu țevile? Să ne spună! Mai știm ceva? Astă iarnă s-a spus: e greu, durează nu știu cât…. Bun! Acum, să ne spună: ce s-a făcut, s-a mișcat ceva, în timpul ăsta, în legătură cu țevile?”, a arătat gazetarul.

CTP, necruţător cu Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu. „Au făcut mai mult rău decât protestele. Când ești ministru stai cu masca pe față și când dormi”
El a menționat, cu ironie, că un astfel de „raport către cetățeni” este de așteptat de la miniștri, de la primari, dar nu și de la parlamentari. „Ar fi prea crud. Lăsați-i acolo! Ei acolo votează, asta fac ei pentru națiune, votează, lăsați-i în pace!”, a spus CTP.