Cristian Tudor Popescu: „Eu n-am auzit de dreptul omului la restaurant!”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus vineri seară, la emisiunea Cap limpede, cum vede el ca termenul de 1 iunie, înainte de premierul Florin Cîțu, să fie unul realist pentru revenirea la normalitate.

23 apr. 2021, 23:28
Cristian Tudor Popescu: „Eu n-am auzit de dreptul omului la restaurant!”

Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri seară despre măsurile de relaxare de la 1 iunie. „Domnul Cîțu a dat termenul de 1 iunie pentru relaxare. Ăsta este un termen care a fost aruncat politic pentru a da un orizont cât de cât luminos pentru a câștiga simpatie din partea oamenilor. Este greu de crezut că până la 1 iunie se va realiza ce dorește domnul Cîțu. A înmuiat-o, da? E clar că nu se poate, a fost un heirupism luminos, însă ce se poate face? Cum poate fi valabil acest 1 iunie?

Acum suntem în situația în care oricine dorește poate să se vaccineze. Nici măcar nu mai așteaptă oamenii, cum am așteptat eu aiurea-n tramvai. Acum te vaccinezi imediat. Asta e foarte important, pentru că nu mai poți să spui ca acum două luni, că ți-ai făcut programare și nu te cheamă nimeni. Nu mai există această situație.

CTP, despre campania de vaccinare: „Dacă iese Patriarhul şi spune asta, ar fi un ajutor extraordinar”
Până la 1 iunie, vaccinare cu toată lumea, cu preoții, cu profesorii, cu medicii de familie, pentru ca oamenii să se vaccineze. După 1 iunie, aș zice așa: cine dorește să meargă la restaurant, la cinema, la teatru, la sala de fitness, trebuie să fie vaccinat. Acesta nu este gest îndreptat împotriva drepturilor omului! Omul respectiv nu e legat și vaccinat, poate să se vaccineze, dar, la rândul lui, nu are dreptul să-mi interzică mie să mă duc la teatru pentru că el nu vrea să se vaccineze. Ăsta este principiul: libertatea ta trebuie să funcționeze, câtă vreme nu îmi reduce libertatea mea.

Era discriminatoriu când nu putea să se aplice asta. În aceste condiții de accesibilitate totală, într-o lună de zile, cine vrea să se vaccineze, se vaccinează. În acest sens se poate vorbi de 1 iunie.

După aceea, cu restricția asta. Eu n-am auzit de dreptul omului la restaurant! Am auzit de dreptul la muncă, la viață, la libertate, la educație, dar de dreptul omului la restaurant, la piscină, la plajă… Vedem cu plaja! E adevărată asta cu masca-n apă?! Asta e acuma, de 1 mai, de se duce lumea la mare. Sper că e produsul unei tulburări a creierilor cuiva asta cu masca în apă, la mare. Știți ce s-ar putea face? Să intre cu mască de scafandru! Nu să-și pună butelii de oxigen pe spate, nu, o mască simplă cu muștiuc și să înoate toți cu mască din aia, ce ziceți?

Certificatul de vaccinare! Uitați ce se întâmplă în țările din jur care impun aceste măsuri. Vrei să mergi în țări turistice, e dreptul dumitale, dar prezinți certificat de vaccinare. Nu, nu vrei?! Te duci unde se poate, te duci la Căciulata, la izvorul numărul 4. Nu te mai duci în Grecia. Ca să fie clar, așa ar funcționa! Pentru HoReCa, foarte firesc. Până la 1 iunie menținem măsurile, se vaccinează cine dorește. După 1 iunie nu mai avem nici-o problemă cu HoReCa, cine vrea la restaurant vine și prezintă vaccinul”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 şi despre lipsa citostaticelor de la Institutul Oncologic din Capitală. Gazetarul se întreabă cum este posibil ca fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a inițiat tabere pentru copiii bolnavi de cancer, să-i lase acum pe bolnavii de cancer fără medicamente și cataloghează acest fapt drept unul foarte grav. „În ultimele luni, Ministerul Sănătății nu a fost centrat pe pacienți”, a mai spus CTP.

CTP îl desfiinţează pe Vlad Voiculescu: Am spus că e un politician prost cu intenţii bune. Retrag ambele calificări. Văd doar eforturi de a face mult rău împrejur!