CTP, despre campania de vaccinare: „Dacă iese Patriarhul şi spune asta, ar fi un ajutor extraordinar”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a vorbit despre cooptarea bisericii ortodoxe în campania de vaccinare, într-un moment în care deja au început să fie mai multe doze de vaccin în România decât persoane înscrise pe lista de aşteptare.

23 apr. 2021, 21:12
CTP, despre campania de vaccinare: „Dacă iese Patriarhul şi spune asta, ar fi un ajutor extraordinar”

CTP susține că un anunț din partea Patriarhului Daniel ar putea să accelereze campania de vaccinare din România. Popescu are cuvinte de laudă despre preoții care se implică acum în această campanie, însă este de părere că puterea exemplului dat de Patriarhul Daniel ar fi unul foarte puternic pentru români.

„E suficient ca Patriarhul Daniel să comunice: ‘Azi m-am vaccinat. Pentru că vaccinul e și el de la Dumnezeu. Rapelul îl fac pe data de…’. Dacă iese Patriarhul la televizor și face acest anunț… Da, acesta ar fi un ajutor extraordinar dat campaniei de vaccinare.”, a spus CTP.

CTP: „Nu puteau să facă asta de la început? I se introduce, totuşi, omului ceva în corp”

„Lucrurile  acestea sunt bune ce se fac acum (n.r. cooptarea preoților în campania de vaccinare în mediul rural). Întrebarea e de ce nu s-au făcut până acum?

Bineînțeles, aici și primarul are un rol. Nu puteau să o facă de la început? În ianuarie să vorbească cu edilii? Ce i-a împiedicat? N-au realizat că în chestiunea asta a vaccinului, care e totuși sensibilă, delicată, i se introduce, totuși, omului ceva în corp… Omul poate să fie anxios, poate să aibă suspiciuni. Aici este esențială comunicarea de la om la om. Au crezut că e esențială suficientă prin televizor. Ei, uite că nu”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citeşte şi: Masca se poartă şi în apă, marea este spaţiul public. Anunţul făcut de secretarul de stat Paul Ene