Cristian Tudor Popescu explodează la adresa lui Marcel Ciolacu: „Sf. Ioan Botezătorul se hrănea cu lăcuste, nicidecum cu drob”

Cristian Tudor Popescu a lansat un atac dur la adresa șefului PSD, în ceea ce privește depunerea unui proiect de lege împotriva folosirii făinii de insecte în preparearea produselor tradiționale românești.

15 apr. 2023, 21:12
Cristian Tudor Popescu explodează la adresa lui Marcel Ciolacu: „Sf. Ioan Botezătorul se hrănea cu lăcuste, nicidecum cu drob”

Marcel Ciolacu a vorbit despre proiectul de lege depus, conform căruia ar urma să fie interzisă utilizarea făinii de insecte pentru prepararea produselor românești tradiționale, făcând referire inclusiv la cozonacii de Paște. În acest context, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a reacționat rapid printr-o postare pe Facebook. Acesta a scris un text în care adresează un atac dur președintelui PSD și al Camerei Deputaților. Ziaristul a criticat acest demers.

Citește și: Cât costă un cozonac de Paști la cofetăria soției lui Marcel Ciolacu. Soția președintelui PSD a adaptat prețul la posibilitățile oamenilor din Buzău

„Protejăm produsele tradiţionale româneşti! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale. Aşa cum au făcut şi alte ţări europene, la fel trebuie să facem şi noi!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Cristian Tudor Popescu atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu

La data de 1 iunie și la 12 noiembrie 2022, Comisia Europeană a aprobat introducerea pe piața a viermelui de făină și a lăcustei migratoare drept ingredient alimentar. Marcel Ciolacu a subliniat că are trebui interzisă utilizarea făinii pe bază de insecte. În acest context, Cristian Tudor Popescu a venit cu un răspuns prompt.

„Meniul Iisus de Paște”. „Pe cei ce resping dezgustați patriotic insectele în meniul românului și se pregătesc să se ghiftuiască creștinește cu cadavre de miei, îmi îngădui să-i informez că vestitorul lui Iisus, Sf. Ioan Botezătorul, se hrănea, potrivit Sfintei Scripturi, cu lăcuste și miere sălbatică, nicidecum cu drob. Despre Iisus Însuși stă scris că a poftit smochine, dar smochinul nu avea roadă, și că, în prima zi după Învierea Sa, cum ar veni, mâine, I-a fost foame și a îmbucat pește fript și fagure de miere (Luca, 24, 41-43). De asemenea, se poate presupune, pe baza textului biblic, că s-a nutrit cu pâine, fructe, semințe și a băut apă și vin. Nicăieri, în nicio Evanghelie, nu se relatează că Mântuitorul mânca miel sau altă carne. Dacă Îl iubiți cu adevărat pe Hristos, n-ar trebui, în noaptea asta sfântă, să mâncați ca El?”, a scris Cristian Tudor Popescu

Citește și: Cristian Tudor Popescu atacat dur de actrița din „Teambuilding”. Actrița Roxana Condurache nu l-a iertat pe jurnalist: „Hai să ne trezim! Mai înjurați din când în când și vă face plăcere”