Cât costă un cozonac de Paști la cofetăria soției lui Marcel Ciolacu. Soția președintelui PSD a adaptat prețul la posibilitățile oamenilor din Buzău

Familia Ciolacu a rămas cu o singură afacere, de când președintele PSD a urcat în vârful politicii românești, conducând cel mai mare partid din România, iar aceea este o patiserie și cofetărie situată în Piața Centrală din Buzău.

15 apr. 2023, 13:56
Cât costă un cozonac de Paști la cofetăria soției lui Marcel Ciolacu. Soția președintelui PSD a adaptat prețul la posibilitățile oamenilor din Buzău

Deși prețurile au explodat în toată țara din pricina inflației crescute, iar în preajma Paștelui unele produse au devenit chiar inaccesibile multor români, cofetăria soției lui Marcel Ciolacu a scos la vânzare cozonaci pe care și-i pot permite majoritatea buzoienilor.

Fiind un oraș sărac, la vânzare au fost scoși doar cozonaci mici la prețul de 25 de lei kg, conform publicației Puterea.ro. Majoritatea clienților care intră pe ușa afacerii deținută de familia Ciolacu sunt pensionari amărâți care își fac piața și cumpără un cozonac mic pentru a-l avea pe masa de Paște.

Cozonaci

Deşi nu a avansat un procent în ceea ce priveşte scumpirea cozonacilor faţă de anul trecut, comercianții de pe piață au anunțat că preţul a fost ajustat cu indicele preţurilor la energie, gaze şi materie primă. Un cozonac de circa 700 de grame poate fi cumpărat în această perioadă cu circa 15-20 lei bucata, dar preţurile pot ajunge şi la 70-80 lei pe kilogram.

Citește și: Rețetă stufat de miel la ceaun. Cum se prepară unul dintre cele mai gustoase preparate de Paște

Prăjiturile precum amandinele sau eclerele sunt scoase la prețul de 7.50 lei, un preț pe care toate cofetăriile din Buzău îl mențin de ani buni pentru a nu-și pierde clienții fideli. Spre exemplu, în București, un ecler costă între 11 și 20 de lei. Pe de lată parte, torturile sunt scoase la vânzare cu 60 de lei kg.

Printre produsele populare pe care le are spre vânzarea cofetăria se numără și pasca cu brânză dulcea și stafide, la prețul de 5 lei.

Citește și: Momente emoţionante în emisiunea „La Măruță”. Părinții care lucrează în străinătate, aduşi să-și vadă copiii