Cristian Tudor Popescu: Mă abţin să-l calific pe Adrian Iovan drept EROU

Pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa, luni, în tragicul accident aviatic din Munţii Apuseni. Până la finalizarea anchetei, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la emisiunea Gândul Live că se abţine să îl numească pe Adrian Iovan "un erou".

22 ian. 2014, 13:56
Cristian Tudor Popescu: Mă abţin să-l calific pe Adrian Iovan drept EROU

Mă abţin să îl calific drept erou pe pilot, pe Adrian Iovan. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Poate a făcut o manevră care a pus avionul ceva mai planat şi nu s-a dus în bot şi i-a salvat pe ceilalţi, dar condiţiile în care a accepetat să facă această cursă sunt obscure în clipa de faţă. Am auzit că nu a consultat buletinul meteo, că nu a ţinut seama de prognoza meteo, că avionul avea defecte.

Există o regulă neagră în aviaţie. Un accident nu se produce niciodată dintr-o singură cauză, se produce prin conversia mai multor vectori, care la un moment dat se suprapun şi atunci se produce accidentul. Şi în acest caz este vorba de o intersecţie de mai multe cauze care ţin de modul în care s-a făcut cursa, de starea vremii, de starea tehnică a avionului, de manevrele care s-au făcut. Dumnezeu să-l odihească pe domnul Iovan! Vom vedea ancheta„, a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit gandul.info.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Trupul neînsufleţit al pilotului Adrian Iovan va fi depus, miercuri, la Şcoala de Aviaţie din Bucureşti. Trupul pilotului a fost ridicat în cursul dimineţii de miercuri de la morga spitalului din Alba Iulia de fiica sa Irina.