Cristian Tudor Popescu: Ponta a greşit că a acţionat în interiorul unei legi strâmbe VIDEO

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la România TV, tensiunile din interiorul USL, care au atins cote foarte înalte miercuri, după ce Victor Ponta a anunţat că a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru a prelua funcţia de procuror-şef la DNA.

RomaniaTV.net
03 apr. 2013, 19:29
Cristian Tudor Popescu: Ponta a greşit că a acţionat în interiorul unei legi strâmbe VIDEO

Analistul Cristian Tudor Popescu a apreciat că dacă scandalul izbucnit în USL pe tema numirii viitorilor şefi ai Parchetelor este cauzat de faptul că premierul Victor Ponta a acceptat să acţioneze „în interiorul unei legi strâmbe”. Editorialistul este de părere că orice soluţie care va fi adoptată după acest moment va fi „proastă”, deoarece va avea în spate toată încărcătura negativă a acestui scandal.

De acum înainte, orice soluţie va fi adoptată nu poate să fie decât proastă, pentru că va fi încărcată cu tot jegul combinagelii politice la care asistăm şi vom asista în continuare. Persoanele acelea care vor fi numite în urma a tot ceea ce s-a întâmplat vor purta urmele din această troacă politică din care se vor naşte. Pentru că nu se vor naşte dintr-o selecţie profesională corectă, morală, pe criterii transparente, în urma deciziei unui organism profesional. E un grad mare de compromitere în toată această poveste„, a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP spune că legea adoptată în 2005 şi care reglementează modul în care sunt numiţi şefii parchetelor este una „strâmbă”, care se bazează pe „mica înţelegere” dintre ministrul Justiţiei şi preşedintele ţării şi care a fost elaborată în interesul Monicăi Macovei şi al lui Traian Băsescu.

În 2005, 80 de judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat în şedinţă împotriva acestei legi propuse de doamna Macovei, specificând că este vorba de subordonare politică a procurorilor. Acea lege a fost inventată pentru doamna Macovei şi domnul Băsescu, este o lege strâmbă, care funcţionează pe baza micii înţelegeri dintre ministrul justiţiei şi preşedinte„, a subliniat Cristian Tudor Popescu, adăugând că această lege ar fi trebuit să fie prima modificată de noul Parlament, după alegerile din decembrie 2012.