Cristian Tudor Popescu, reacţie furibundă după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR. „Această Messi a consultanței!”

Cristian Tudor Popescu a reacţionat dur după ce Viorica Dăncilă a fost angajată pe un post de consilier de strategie al BNR.

19 mai 2021, 09:23
Cristian Tudor Popescu, reacţie furibundă după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR. „Această Messi a consultanței!”

Cristian Tudor Popescu, reacţie furibundă după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR. „Dacă ești suficient de multă vreme o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare – iată o axiomă din gândirea BNR”, comentează Cristian Tudor Popescu numirea fostului premier Viorica Dăncilă pe post de consilier de strategie al BNR, într-un editorial pentru Republica.

Cristian Tudor Popescu, reacţie furibundă după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR

Jurnalistul îi cere guvernatorului Băncii Naționale a României să o angajeze la crama sa în cazul în care are o datorie față de fostul premier_ „Înțeleg că dl Mugur Isărescu are o datorie la dna Dăncilă de pe când cuplul Dragnea-Vâlcov Cavou umbla să-l scoată din funcție – dar de ce n-a angajat-o la el la cramă, că ie națională are?” CTP arată că Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu, prin argumentul Viorica Dăncilă „cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea”, îl transformă pe fostul premier într-un „șperaclu”. „Dacă mandibulezi avec un barosan european la o masă, când te ridici ești înconjurată de o aură care-ți deschide toate ușile, mai ceva ca un șperaclu”, scrie CTP.

Dan Barna: „Numirea Vioricăi Dăncilă la BNR a fost făcută la mișto. Viața bate filmul, am crezut că este ştire de la Times New Roman!”

„Oare cum o fi reușit BNR s-o smulgă pe această Messi a consultanței din brațele larg deschise ale firmelor private? Rămâne un mister. Avva BNR ne mai spune că persoana căreia i se oferea cu generozitate, de către Dragnea și Tăriceanu, posibilitatea să meargă la coafor când se discuta bugetul de stat și ea era prim-ministru „a schimbat vorbe” cu oameni ecologiști, din zona verde. Verde – nu știam că România se zbate să intre în zona dolarului, credeam că e vorba de euro. Iar vorbele pe care le-a schimbat în limbi cu verzii și cu oameni de alte culori, e-adevărat, deși numai două, au o bogăție de sensuri care le fac imposibil de descifrat chiar și de superspărgătorii de coduri CIA și Mossad: Yes, yes, he, he…”, a mai scris CTP.

Ludovic Orban, ironie fină după numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la BNR: „O recomandă vocea și talentul”!

BNR a confirmat marți că fostul premier Viorica Dăncilă a fost numit consultant de strategie. De la 1 mai, într-un alt birou înființat anul trecut, respectiv Biroul Bănci Centrale, se află Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al apărării între 2000 și 2004, au mai precizat reprezentanții BNR.