Ludovic Orban, ironie fină după numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la BNR: „O recomandă vocea și talentul”!

Ludovic Orban a venit cu o primă reacţie după ce Viorica Dăncilă a fost numită în funcţia de consultant în Departaemntul pentru economia verde.

18 mai 2021, 15:40
Ludovic Orban, ironie fină după numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la BNR: „O recomandă vocea și talentul”!

Ludovic Orban, ironie fină după numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la BNR. Întrebat de jurnalişti ce o recomandă pe Viorica Dăncilă în funcția de consilier în Departamentul pentru economia verde,  preşedintele PNL a spus ironic, după ce a râs, că „vocea și talentul”.

Ludovic Orban, ironie fină după numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la BNR: „O recomandă vocea și talentul”!

„Am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe perioada pandemiei. BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate. Literalmente, colaborarea cu Banca Națională a fost benefică pentru economia românească.”

„În ce privește politica de personal, ce persoane sunt angajate la BNR, nu sunt implicat, nu mă întrebați pe mine. Este decizia conducerii BNR.”, a declarat Ludovic Orban.

Consulantul de strategie la Banca Națională a României Adrian Vasilescu a clarificat informațiile din spațiul public, marți, spunând că Viorica Dăncilă a fost angajată consultant în Departamentul pentru economia verde.

„Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică”, a spus Adrian Vasilescu, conform Agerpres.

El a explicat că Banca Naţională are cinci departamente care se vor ocupa de relaţiile internaţionale şi de legăturile pentru trecerea la euro. Acesta sunt următoarele: Departamentul Euro; Departamentul economie reală – economie bancară; Departamentul bănci centrale; Departamentul monede digitale; Departamentul economia verde. De asemenea, Vasilescu a menţionat că în prezent se poartă discuţii şi cu alte persoane pentru ocupa funcţii în aceste departamente.

Adrian Vasilescu a precizat că Viorica Dăncilă nu a fost angajată la cabinetul guvernatorului BNR şi nu ocupă funcţia de consilier al acestuia.

Fostul premier va face parte dintr-o comisie coordonată de Eugen Dijmărescu care va urmări tendinţele globale, conform unor surse din piaţă. Totodată, în echipa BNR se alătură şi Petre Roman. Acesta va susţine un curs la Centrul de pregătire european al BNR. Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu. Salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar.

Citeşte şi: Bombă pe scena politică. Viorica Dăncilă, noul consilier pe strategie al lui Mugur Isărescu. Fostul premier va lucra la BNR de la 1 iunie


loading...
Partenerii noștri