Cristian Tudor Popescu se vaccinează cu AstraZeneca. „Dacă nu ne mai vedem, măcar am făcut ceva pentru ştiinţă”

Cristian Tudor Popescu a declarat luni seara că s-a programat la vaccinare într-un centru în care imunizarea se face cu serul producătorului anglo-suedez AstraZeneca.

15 mart. 2021, 23:46
Cristian Tudor Popescu se vaccinează cu AstraZeneca. „Dacă nu ne mai vedem, măcar am făcut ceva pentru ştiinţă”

„M-am înscris astăzi, n-a fost chiar simplu, din pricina întreruperilor platformei. N-a durat foarte mult, cam în jumătate de oră s-a rezolvat. M-am înscris şi după aceea am văzut şi ce vaccin este la centrul respectiv şi este AstraZeneca, mă voi vaccina cu AstraZeneca”, a declarat Cristian Tudor Popescu la emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM.

El îşi justifică alegerea, în ciuda temerilor existente la nivelul guvernelor europene, că nu sunt informaţii certe care să arate că acest tip de vaccin ar provoca reacţii atât de grave încât să ducă la deces.

Citeşte şi România continuă vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce tot mai multe țări europene suspendă administrarea serului

Aş fi putut să-mi anulez vaccinarea. Decesul cetăţeanului din Norvegia sau al celui din Italia, ca să producă aşa ceva o substanţă introdusă în corp, acea substanţă trebuie să aibă în ea un element alterat, dar ca să produci hemoragie cerebrală cuiva, ştiţi câţi parametri trebuie să modifici?”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Drept urmare, gazetarul spune că se va imuniza cu serul AstraZeneca și chiar a glumit pe această temă: „Aștept să primesc acum mesajul, dar mă prezint la vaccin. Nu am niciun fel de comorbiditate în acest moment, niciun fel de boală sanguină legată de coagulare. Dacă se întâmplă să nu ne mai vedem, atunci măcar am făcut ceva pentru știință, veți ști cu siguranță că m-a omorât AstraZeneca. Teama trebuie să fie învinsă, să lupți cu ea”.

Citeşte şi Alexandru Rafila lămureşte controversele legate de vaccinul AstraZeneca. Ce spune despre ministrul Sănătăţii