Cristiano Bergodi, demis de la Rapid. Anunţul oficial al clubului din Giuleşti: „Despărţirea se produce amiabil”

Cristiano Bergodi a fost dat afară de la Rapid. Italianul nu va mai conduce nici antrenamentul din această după-amiază, pe care îl vor asigura cuplul Bogdan Lobonț - Adrian Iencsi.

16 apr. 2024, 15:40
Cristiano Bergodi, demis de la Rapid. Anunţul oficial al clubului din Giuleşti: „Despărţirea se produce amiabil”
Cristiano Bergodi, demis de la Rapid

Cristiano Bergodi, demis de la Rapid. Victor Angelescu, unul dintre acţionarii clubului din Giuleşti, a confirmat plecarea italianului. „Despărțirea se va produce amiabil, normal”, a afirmat acesta pentru Digi Sport. Schimbarea se produce încă de astăzi, când echipa are programată refacerea după meciul cu Sepsi, scor 0-1, iar la antrenamentul de la Mogoșoaia cei doi vor fi prezentați jucătorilor de către Victor Angelescu și de Daniel Niculae. Cei doi vor ”secunzi” vor asigura interimatul până la finalul sezonului, după care va fi instalat un antrenor plin. Unul dintre numele vehiculate este cel al lui Marius Șumudică.

Citeşte şi: Bombă în fotbal: Simona Halep, acţionară la Farul Constanţa! Gică Hagi ar urma să deschidă şi o academie de tenis!

„I s-au făcut poftele. Eu cred că e o chestie de normalitate să ridici mâna. Cristiano este de atâția ani în România. (n.r. să țină de post) Dânsul dacă ar face chestia asta și-ar pierde respectul. Eu cred că ar fi si un respect față de România. A antrenat câteva cluburi puternice, a avut toate atuurile să câștige campionatul. Dacă se cramponează pentru suma aia din contract, nu e în regulă. Echipa e într-o situație foarte proastă. Nu este numai dânsul vinovat. Nu trebuie să renunți la toți jucătorii pentru Cristiano Bergodi”, a spus Gigi Corsianu, liderul fanilor din Giuleşti.

Cristiano Bergodi are o clauză de reziliere de 210.000 de euro, iar contractul său expira în vara anului 2025.

Comunicat oficial

„FC Rapid s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale Play-Off-ului.
În urma acestor rezultate, Rapid a coborât pe poziția a cincea, la un singur punct în fața lui Sepsi OSK, ultima din Play-Off.

În vârstă de 59 de ani, Cristiano Bergodi a venit la începutul sezonului, stând pe banca Rapidului în 37 de meciuri, ce s-au încheiat cu 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri.
De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi.

Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare! Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță”.