Cristiano Ronaldo, convocat să depună mărturie în favoarea lui Berlusconi

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo şi actorul american George Clooney vor fi convocaţi pentru a depune mărturie în favoarea fostului premier italian Silvio Berlusconi în procesul Rubygate, privind întreţinerea de relaţii sexuale cu minori în schimbul unor sume de bani şi abuz de putere.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 15:34
Cristiano Ronaldo, convocat să depună mărturie în favoarea lui Berlusconi

Potrivit AFP, tribunalul din Milano a anunţat, miercuri, că a acceptat 78 de martori pentru apărarea magnatului şi 136 pentru acuzare, între care 32 de tinere ce ar fi participat la petrecerile din locuinţele lui Berlusconi.

În timpul procesului, tribunalul poate decide dacă este necesară convocarea tuturor martorilor.

În procesul Rubygate, fostul premier este acuzat că a plătit în schimbul unor relaţii sexuale cu o minoră marocană, Karima El Mahroug, cunoscută sub numele de Ruby. Berlusconi şi Ruby neagă că ar fi întreţinut relaţii sexuale. Berlusconi mai este acuzat de abuz de putere, pentru ca ar fi sunat la Poliţia din Milano, pentru a o elibera, imediat după reţinerea acesteia, în 2010, pentru un presupus furt.

George Clooney şi partenerea sa din acea vreme, actriţa italiană Elisabetta Canalis, vor fi convocaţi pentru a mărturisi că seratele lui Berlusconi nu era cele descrise în conversaţiile telefonice ale mai multor tinere care au fost prezente. Într-un interogatoriu din vara anului 2010, la Parchetul din Milano, Ruby afirmase că i-a văzut pe Clooney şi Canalis la o petrecere la reşedinţa lui Berlusconi de la Arcore, din apropiere de Milano.

Atacantul formaţiei Real Madrid a fost citat pentru a contra declaraţiile lui Ruby, care afirmă că a petrecut o noapte cu jucătorul şi a primit 4.000 de euro de la acesta, după ce l-a întâlnit într-o discotecă din Milano, lucru dezminţit categoric de fotbalist.

Lista apărării mai conţine numeroase nume din guvernul Berlusconi, între care şi fostul şef al diplomaţiei, Franco Frattini.

Avocaţii vor să audă şi mărturiile mai multor starlete, cum ar fi argentinianca Belen Rodriguez sau cântăreţul napoletan Mariano Apicella.