Cristina Bălan a născut acasă, în cadă: „Prima naștere a fost traumatizantă, medicul de gardă era brutal”

Cristina Bălan a născut acasă, în cadă. În urmă cu aproape două luni, artista a adus pe lume cel de-al treilea copil, o fetiță. Experiența a fost, însă, una total diferită față de prima naștere, atunci când i-a adus pe lume pe gemenii ei.

27 feb. 2023, 10:04
Cristina Bălan a născut acasă, în cadă: „Prima naștere a fost traumatizantă, medicul de gardă era brutal”
Cristina Bălan a născut acasă, în cadă

Cristina Bălan a născut acasă, în cadă. Experiența traumatizantă prin care a trecut atunci când și-a adus gemenii pe lume a făcut-o pe cântăreață să se gândească serios la modul în care vrea să decurgă nașterea fetiței sale. Astfel, artista a refuzat să meargă la spital și a apelat la „doula”, un specialist cu pregătire medicală.

Citește și: Cristina Bălan, dezvăluiri despre cel de-al treilea copil: „Nu ne permiteam să mai avem un copil cu nevoi speciale”

Cristina Bălan a născut acasă, în cadă

Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur. În afară de asta, nu am născut cu medicul care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă care a fost brutal. Acum mi-am dorit foarte mult să am doula, care este o specialistă în nașteri și nu numai, adică și postpartum se ocupă de mămică și prenatal.

Sunt câteva întâlniri, ne cunoaștem, vorbim, răspunde la orice nelămurire, este suport emoțional, psihic, dar bineînțeles că și fizic. Am fost monitorizată cât a fost necesar (n.r- la medic), tocmai pentru că mi-am dorit să fiu sigură că este întors copilul în poziția care trebuie.„, a povestit Cristina Bălan.

Artista spune că totul a decurs foarte bine și nu a regretat nicio secundă alegerea făcută. „L-am culcat pe el, m-am culcat și eu, dar aveam contracții deja la 6 minute. Eram foarte informată, nu avea cum să iasă copilul în timp ce dormeam. N-am mai apucat să umplem bazinul și am născut în cadă. Cada era dezinfectată, să ne înțelegem. A fost exact cum mi-am propus, cum am vizualizat.

În momentul în care nu este medicată nașterea, când nu primești medicamente, intri așa într-o altă sferă. Eu eram în lumea mea, deci nu aș putea să spun acum că mai țin minte mare lucru, decât că era doula lângă mine, mă mângâia, îmi făcea masaj, dar nu aș putea să spun ce a făcut exact, știu doar că mă bucuram de acel moment, chiar dacă era cu dureri.„, a mai mărturisit Cristina Bălan, la Teo Show.