Cristina Cioran dezvăluie experienţa traumatizantă a naşterii micuţei Ema: „A fost o perioadă foarte urâtă. Când m-a luat salvarea, Alex a crezut că am murit…”

La 43 de ani, Cristina Cioran şi-a împlinit un vis pe care nu-l mai credea posibil: acela de a deveni mamă. A fost, însă, o experienţă traumatizantă pentru actriţa care suferea de un fibrom uterin ce se mărea odată cu sarcina. În plus, a născut prematur şi săptămâni întregi s-a temut pentru viaţa micuţei Ema.

07 iul. 2022, 16:18

Cristina Cioran (44 de ani) şi Alex Dobrescu (37 de ani) s-au cunoscut în august 2020 la ziua de naştere a unui prieten comun. Au simţit că sunt făcuţi unul pentru altul şi şi-au dorit un copil – o fetiţă, mai exact, ţinând cont că Alex are un băieţel dintr-o căsnicie anterioară. Şi dorinţa le-a fost ascultată. Dar lucrurile nu au stat atât de uşor pe cât şi-ar fi imaginat Cristina. A avut o sarcină cu probleme şi a născut prematur.

Am ştiut când am rămas însărcinată, pentru că am simţit un rău pe care nu-l mai simţisem niciodată. Eram la o petrecere şi am avut o senzaţie ciudată rău. Era într-o sâmbătă şi am aşteptat până luni ca să îmi fac un test. Şi, după trei teste, am avut confirmarea. M-am gândit dacă să-i fac o farsă lui Alex, să-i pun testul undeva, dar i-am spus direct, până la urmă. Ne-am dorit să fim părinţi relaxaţi şi, cumva, ne-a ieşit, nu intrăm uşor în panică, dar şi când intrăm… 

A fost o perioadă foarte urâtă. Şi nu eram deloc pregătită, nu m-am interesat ce s-ar putea întâmpla în cazul unei naşteri premature, pentru că nimic nu indica faptul că aş putea trece prin asta. Iar eu, iniţial, nu mi-am dat seama nici că aveam contracţii, pentru că aveam şi o enterocolită, care-mi dădea alte dureri. De trei zile umblam prin spitale să verific dacă bebeluşul era în regulă în perioada aia şi, brusc, într-o duminică seara, am avut dureri mai mari. Am chemat salvarea pe la 07.50, iar la 08.30 năşteam […] M-au băgat în sala de naşteri şi am născut imediat. Când s-a rupt apa, am simţit că sare un dop de şampanie. Şi eu urlam!„, a povestit actriţa într-un interviu pentru OK Magazine.

Cristina Cioran dezvăluie experienţa traumatizantă a naşterii micuţei Ema

Greul avea să înceapă, însă, abia după ce a născut. A fost externată la trei zile după ce a adus-o pe lume pe micuţa Ema, dar fetiţa, fiind prematură, a mai petrecut câteva săptămâni în spital. Un timp interminabil pentru părinţii copleşiţi de griji, care se temeau de ce e mai rău.

Citeste si Cum a apărut Florin Salam la plajă. Toată lumea a rămas şocată: „Nu pot să cred, Doamne!”

Spitalul fiind în carantină din cauza pandemiei, pe mine m-au externat, dar Ema a trebuit să mai rămână acolo o lună şi jumătate, la incubator, timp în care noi o vedeam doar o dată pe săptămână, câte o jumătate de oră. Emoţional era ciudat, pentru că nu mai eram gravidă, dar nu aveam nici copilul cu mine, nu ştiam nici în ce situaţie e. Sunam în fiecare zi la spital, cu o frică teribilă de ce poate să mi se spună, până când doctoriţa neonatolog mi-a spus: „Dacă e ceva rău, sunăm noi“.

Pe 1 septembrie am scos-o din spital, când eu ar fi trebuit să nasc pe 30 septembrie! Bineînţeles că tot ce planificasem s-a dat peste cap. S-a născut pe 18 iulie, chiar de Sfântul Emanuel – noi alegându-i numele de când eram însărcinată în 3 luni. Nimic nu e întâmplător! În luna aceea, plângeam tot timpul, nu se înţelegea nimeni cu mine. Alex, atunci, a fost un sprijin foarte mare pentru mine, care eram într-un soi de depresie, de tristeţe…

Nu mă lăsa să stau în casă deloc şi eram tot timpul afară, în parc, la o terasă ca să mâncăm ceva, la cumpărături ca să mai luăm ceva – inutil, chiar! -, dar nu mă lăsa să stau în casă, pentru că m-aş fi afundat foarte tare într-o depresie şi o tristeţe mare. Când m-a luat salvarea, el a crezut că am murit… Cristina: Am avut noroc că am ajuns la Spitalul Universitar. Dacă nu era personalul medical de acolo, nu cred că o aveam acum pe Ema, sincer. Ei au salvat-o! Dacă năşteam acasă, nu aveam nicio şansă. Le sunt pe veci recunoscătoare!„, a povestit Cristina Cioran pentru sursa citată.

După experienţa dureroasă prin care a trecut, te-ai aştepta ca actriţa să nu-şi mai dorească alţi copii. Spune, însă, că nu e cazul pentru că dacă la unul a fost rău nu înseamnă că aşa va fi la toţi.

Dacă ai trecut o dată nu înseamnă că vei mai trece şi a doua oară prin acelaşi lucru. Eu nu gândesc aşa. Nu mi-aş face griji că s-ar mai putea întâmpla o dată. Eu am avut şi un fibrom uterin, care a crescut foarte mult în timpul sarcinii, deci exista un risc„, a mai povestit actriţa în interviul pentru sursa citată.

Citeste si Cunoscut actor român anchetat în urma unor acuzaţii de viol. Victima, o colegă de breaslă