Cunoscut actor român anchetat în urma unor acuzaţii de viol. Victima, o colegă de breaslă

Un cunoscut actor de la Teatrul Regina Maria din Oradea a fost reţinut pentru 24 de ore după ce o colegă de breaslă l-a acuzat de viol. Incidentul, care a fost reclamat în dimineaţa zilei de duminică, 3 iulie, ar fi avut loc în noaptea anterioară.

07 iul. 2022, 15:12
Cunoscut actor român anchetat în urma unor acuzaţii de viol. Victima, o colegă de breaslă

Un cunoscut actor român a fost acuzat de viol, acuzaţie în urma căreia a fost reţinut pentru 24 ore, ulterior fiind eliberat şi anchetat în stare de libertate. Este vorba despre actorul Andrian Locovei de la Teatrul Regina Maria din Oradea, căruia i se aduc auzaţii grave de către o colegă de scenă. Potrivit declaraţiilor victimei, în noaptea de sâmbătă spre duminică acesta ar fi mers acasă la victimă pentru a purta o discuţie, potrivit ebihoreanul.ro.

Cunoscut actor român anchetat în urma unor acuzaţii de viol asupra unei actriţe

Ancheta în caz este desfăşurată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Nici victima şi nici presupusul ei agresor nu au vrut să dea declaraţii.

Mi-a interzis avocatul să vorbesc despre caz„, a spus actorul Andrian Locovei, care şi în faţa procurorilor a avut aceeaşi atitudine, făcând uz de dreptul la tăcere.

Lucrurile sunt foarte proaspete. Aşteptăm să ni se pună la dispoziţie dosarul de urmărire penală, să-l putem consulta„, a declarat avocatul acuzatului, Alin Nastea.

Citeste si Cât câștigă Radu Pietreanu, actorul care a jucat rolul lui Costel în Vacanța Mare, pentru un show de umor

În vârstă de 43 ani, Andrian Locovei este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală Târgu Mureş şi actor în cadrul Trupei Iosif Vulcan din Teatrul Regina Maria, unde, de-a lungul carierei, a jucat în zeci de piese, iar în perioada 2018 – 2020 a deţinut şi funcţia de director artistic al instituției. Actorul este căsătorit.

În urmă cu câțiva ani, actorul s-a implicat și în politică, susținând activ campania de unire a comunei Sânmartin cu Oradea.

Producţia care a înregistrat cel mai mare succes pe parcusul celor două stagiuni conduse de Locovei este „Avalanşa”, de Tuncer Cucenglu, în regia lui Petru Vutcărău, distinsă cu premiul pentru Cel mai bun Spectacol la Maltepe Uluslararasi Tiyatro Festivali, Istanbul, Turcia în 2019.

A fost un mandat în care am condus cu sufletul! Mă bucur că am reuşit să aduc la Oradea, pentru colaborări menite să dezvolte repertoriul şi trupa deopotrivă, doi dintre cei mai valoroşi regizori români, Petru Vutcărău şi Claudiu Goga. Vreau să mulţumesc echipelor artistice şi tehnice alături de care am lucrat pe parcursul acestor ani, vreau să mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit în toate proiectele, vreau să le mulţumesc tuturor actorilor din Trupa Iosif Vulcan şi tuturor colaboratorilor noştri”, declara, la acel moment, Andrian Locovei.

Citeste si Mugur Mihăescu îşi dezvăluie latura vulnerabilă. Actorul se usucă de dorul mamei dispărute prea devreme: „Când am pierdut-o, mă rugam să se scoale măcar să îmi mai dea o palmă”