Cristina Flutur: Sper ca „După dealuri” să fie primit fără prejudecăţi

Cristina Flutur, care a primit - alături de Cosmina Stratan - premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din pelicula "După dealuri", de Cristian Mungiu, speră ca filmul să fie vizionat cu mintea deschisă şi fără prejudecăţi atunci când va ajunge pe marile ecrane din România.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 13:04
Cristina Flutur: Sper ca „După dealuri” să fie primit fără prejudecăţi

Actriţa Cristina Flutur, care a obţinut premiul pentru cea mai bună interpretare într-un rol feminin la Festivalul de Film de la Cannes, a povestit într-un interviu acordat Mediafax despre modul în care a lucrat cu Cristian Mungiu la „crearea” personajului „Alina” din filmul „După dealuri„, despre relaţia cu personajul ei pereche de pe marele ecran, interpretat de Cosmina Stratan, despre ce înseamnă pentru ea premiul pentru interpretare primit la Festivalul de la Cannes şi despre planurile sale.

Laureata de la Cannes a povestit că relaţia profesională cu Cristian Mungiu a fost una „foarte lină”. „Era mai mult ca un fel de dans în care mi se permitea libertatea de a căuta pasul următor şi mi se acorda încrederea că-l voi găsi”, a spus Cristina Flutur.

Actriţa a precizat că în timpul filmărilor la pelicula „După dealuri” au existat şi momente tensionate, „în special în partea a doua a filmului”: „Tensiunea emoţională era copleşitoare, iar imobilizarea fizică făcea totul şi mai acut. Dar Cristian are mare grijă de actorii lui şi se asigură la fiecare dublă că totul e bine, ceea ce e reconfortant şi te ajută să continui chiar dacă anumite scene sunt mai dificile. Ştiam, oricum, de când am primit scenariul, că nu va fi uşor”.

Cristina Flutur a vorbit şi despre cum se aşteaptă să fie primit filmul în România: „Sper din toată inima să fie privit cu mintea deschisă şi fără niciun fel de prejudecăţi”.