Cristina Neagu, plătită cu 20.000 euro lunar, din banii publici. CSM Bucureşti i-a mărit salariul handbalistei şi i-a prelungit contractul

Cristina Neagu şi-a prelungit cu doi ani contractul cu Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, a informat miercuri gruparea din Capitală, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

29 dec. 2021, 12:06
Cristina Neagu, plătită cu 20.000 euro lunar, din banii publici. CSM Bucureşti i-a mărit salariul handbalistei şi i-a prelungit contractul

„Continuăm împreună! Împreună cu cea mai bună jucătoare a lumii! Clubul Sportiv Municipal Bucureşti îi anunţă atât pe fanii noştri, cât şi pe toţi suporterii handbalului din ţara noastră că cea mai bună jucătoare a lumii va evolua în continuare în Liga Florilor şi în Liga Campionior pentru echipa la care a evoluat în ultimii patru ani şi jumătate! Cristina Neagu şi Clubul Sportiv Municipal Bucureşti au ajuns la un acord de a continua împreună! Cristina şi-a prelungit actuala înţelegere cu încă doi ani”, se arată pe site-ul citat.

„Cea mai bună handbalistă a lumii în patru rânduri, Cristina Neagu, evoluează la CSM Bucureşti din 2017. Mult succes, Cristina Neagu”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit informaţiilor „Adevărul“, Neagu, care câştiga deja 18.000 de euro pe lună, a cerut la negocieri un salariu de 22.000 de euro lunar. După mai multe discuţii, părţile au ajuns la un acord prin care Cristina să primească 20.000 de euro pe lună, ea urmând să fie plătită din bani publici, din moment ce clubul este finanţat de la bugetul local.

Citeşte şi Cristina Neagu vrea să renunţe la echipa naţională! „Poate ar fi bine să fac o pauză!”

În vârstă de 33 de ani, Cristina Neagu a început handbalul la vârsta de 12 ani, la CSŞ nr. 5 din Bucureşti. Ca senioară a evoluat pentru HC Activ Ploieşti, Rulmentul Braşov, Oltchim Vâlcea şi ZRK Buducnost.

Desemnată în mai multe rânduri cea mai bună handbalistă a lumii, Neagu a fost inclusă în echipa ideală a sezonului 2020-2021 în Liga Campionilor la handbal feminin, pe postul de inter stânga.

Marţi, extrema stânga franceză Siraba Dembele Pavlovic îşi prelungise cu un an contractul cu campioana României.

CSM Bucureşti a transferat-o în această iarnă pe brazilianca Samara Da Silva Vieira (Dunărea Brăila), care joacă pe postul de inter stânga.

Extrema dreapta spaniolă Carmen Martin se va despărţi la finalul sezonului de ”tigroaice”, urmând să joace la echipa suedeză IK Saevehof, cu care a semnat un contract pe două stagiuni.