Cristina Neagu vrea să renunţe la echipa naţională! „Poate ar fi bine să fac o pauză!”

Cristina Neagu, 32 de ani, cea mai bună jucătoare de handbal a României, a declarat că ia în calcul să facă o pauză de la echipa națională.

16 apr. 2021, 20:15
Cristina Neagu vrea să renunţe la echipa naţională! „Poate ar fi bine să fac o pauză!”
România s-a calificat în grupele principale la CE de handbal feminin

Cristina Neagu vrea să renunţe la echipa naţională! România a ratat calificarea la JO de la Tokyo, iar Cristina Neagu, desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, pare tentată să se retragă, pentru o perioadă, dintre „tricolore”.

Cristina Neagu vrea să renunţe la echipa naţională!

„M-am gândit la o despărțire de națională, mai ales după ce am ratat calificarea la Olimpiadă, m-am gândit că poate ar fi bine să fac o pauză. Nu neapărat să mă retrag. Există această posibilitate, ca în viitorul apropiat să fac o pauză de la echipa națională”, a declarat Cristina Neagu într-un interviu acordat pentru BRD, companie cu care vedeta de la CSM Bucureşti are un contract de imagine.

„Echipa asta națională face parte din mine și cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi pe terenul de handbal este atunci când joc la echipa națională. Cred că sunt, pur și simplu, prea înnebunită după handbalul ăsta, îmi place la nebunie”, a mai spus Cristina Neagu.

Nicuşor Dan a decis soarta echipei de handbal feminin CSM Bucureşti. Ce spune despre finanţarea de la Primăria Capitalei

Cristina Neagu a mai declarat că șansele să participe și la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, din 2024, sunt mici. Selecționerul Adi Vasile speră să o facă să se răzgândească. „De ce nu să nu o mai văd în lot? De ce să n-o mai văd şi pentru Paris (n.r. – ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice)? E important să fie sănătoasă, cred că şi peste trei ani va fi aceeaşi jucătoare bună. Peste trei ani poate fi la echipa naţională, a demonstrat cât ţine la echipa naţională şi e un adevărat căpitan. Ea marchează multe goluri, dă multe pase decisive, creează spaţii, dar şi colegele ei muncesc pentru ea. Ne place să urcăm pe cineva pe un piedestal, dar şi să-l răstignim apoi. Trebuie să muncim în handbalul românesc al naibii de mult şi al naibii de bine, astfel ca peste trei ani să găsim un nucleu mai mare de jucătoare care să-şi aducă aportul, aşa cum este Cristina Neagu”, a pus Adi Vasile.