Cristina Pocora: Relu Fenechiu este o pierdere pentru PNL

Relu Fenechiu reprezintă pentru liberali o pierdere, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, potrivit Agerpres. Această afirmaţie vine după ce ÎCCJ l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe fostul ministru al Transporturilor în dosarul 'Transformatorul'.

30 ian. 2014, 14:48
Cristina Pocora: Relu Fenechiu este o pierdere pentru PNL

‘PNL îşi menţine punctul de vedere de a nu comenta deciziile instanţelor chiar dacă din perspectivă umană pot să-mi exprim regretul că cineva trece printr-o astfel de experienţă. Pentru PNL este o pierdere, Relu Fenechiu fiind un om cu experienţă, a pus bazele multor proiecte liberale. Relu Fenechiu a fost alături de partid şi când PNL a trecut prin vremuri grele de opoziţie şi când a trebuit să-şi îndeplinească obiectivele de guvernare. De altfel este cunoscută activitatea lui în Ministerul Transporturilor, apreciată de toată lumea ca fiind una în care a dat dovadă de profesionalism’, a afirmat Pocora.

Ea a precizat că PNL îşi exprimă speranţa că Relu Fenechiu ‘va trece cu bine prin această încercare în plan personal şi va rămâne un apropiat al liberalilor’.

Pocora a arătat că în cazul lui Fenechiu se poate aplica sancţiunea excluderii din PNL, pe baza prevederilor din Statutul partidului, însă a subliniat că această discuţie va avea loc în prima şedinţă a conducerii liberalilor.

‘Vreau să asigur că sunt formalităţi care vor fi derulate cu respectarea spiritului legii şi a statutului’, a subliniat deputatul PNL.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ‘Transformatorul’.

Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins joi recursul lui Relu Fenechiu şi a menţinut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanţa supremă.

Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.

Potrivit Statutului PNL, sancţiunea excluderii unui membru din partid se poate aplica dacă persoana în cauză a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate sau i s-a interzis exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti, prin hotărâre judecătorească definitivă.

VEZI SI:

RELU FENECHIU, CONDAMNAT LA 5 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE