Cristina Stamate și Stela Popescu, reginele comediei, au murit la 4 zile distanță una de cealaltă. Mesajul arăta legătura lor profundă: “Te iubesc, Cristina! Sunt fericită că, încă o dată, nu m-ai dezamăgit…”

Cristina Stamate și Stela Popescu, reginele comediei, au murit la 4 zile distanță una de cealaltă. Pe 27 noiembrie 2022 s-au împlinit cinci ani de la moartea actriței Cristina Stamate, deces care s-a produs la doar o zi după înmormântarea Stelei Popescu.

28 nov. 2022, 22:00
Cristina Stamate și Stela Popescu, reginele comediei, au murit la 4 zile distanță una de cealaltă. Mesajul arăta legătura lor profundă: “Te iubesc, Cristina! Sunt fericită că, încă o dată, nu m-ai dezamăgit…”
Cristina Stamate și Stela Popescu au murit la 4 zile distanță

Cristina Stamate și Stela Popescu au murit la 4 zile distanță. Cele două au fost prietene, colege, dar și reginele comediei, și au îndoliat sufletele românilor, atunci când au părăsit această lume. Cristina, actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, avea „vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, aşa a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

Cristina Stamate și Stela Popescu au murit la 4 zile distanță

Cristina Stamate a scris volumul, “Femeia Hopa Mitică”, iar Stela Popescu i-a dedicat câteva cuvinte emoționante, în prefață: “Te iubesc, Cristina! Când citeşti aceste pagini, e greu să mai poţi adăuga şi tu un gram de umor. Dar, chiar dacă nu pot să vă încânt prin cuvinte de laudă spirituale, pe care le merită, sunt fericită că, încă o dată, Cristina nu m-a dezamăgit. Când o vezi pe scenă este sclipitoare, când îti oferă o reţetă te acoperă de scântei amuzante, dincolo de biata mâncărică.

Dar să şi scrie cu atât talent şi umor despre ceea ce ne înconjoară, parcă nu-ţi vine a crede. Ei, uite că, încă odată, Cristina ne uimeşte. Şi câtă nevoie avem de ea! Dumnezeu a creat-o într-o zi de duminică, încărcând-o de haruri şi pentru aceasta ar trebui să fie cel mai fericit om din lume. Dar n-o să vă vină să credeţi că nici măcar nu îndrăzneşte să se mândrească cu ele şi stă undeva departe, discretă, bucuroasă doar atunci când citeşte pe buzele dumneavoastră un zâmbet”.

Citește și: Ultima dorinţă a lui Alexandru Arşinel. „Despre mine, peste ani și ani, aș vrea să se știe un singur lucru!” VIDEO

Casa Stelei Popescu nu va fi transformată în muzeu

Regretata Stela Popescu nu va avea o casă memorială. Deşi fiica ei vitregă, Doina Maximilian, şi-ar fi dorit să transforme casa,  care valorează 250.000 de euro, în care actriţa a locuit în ultimii ani în muzeu, acest lucru nu este posibil din cauza amplasamentului şi a faptului că nu are deschidere direct la stradă. Motivul ar fi problema cu care s-ar confrunta vecinii în această situaţie şi le respectă nevoia de linişte.

Pentru mine și pentru cei care cunosc cu adevărat chestiunea nu se pune problema unei Case Memoriale Stela Popescu. Fiindcă acolo unde a locuit în ultimii ani nu se poate face așa ceva. Nu are ieșire direct la stradă, în primul rând, casa fiind legată de strada principală de o curte lungă și îngustă. Pe de altă parte, în aceeași casă mai locuiesc și azi alte zece familii, care nu au fost niciodată de acord cu așa ceva. Cine-și dorește un haos permanent la el acasă? Îi înțeleg perfect pe vecini!‘, a declarat Doina Maximilian pentru impact.ro.