Cristina Ţopescu, în închisorile comuniste de dorul mamei VIDEO

Trei luni şi cinci zile, atât a stat după gratii Cristina Ţopescu. Se întâmpla înainte de 1989. Ea a fost arestată pentru că a încercat să treacă graniţa fraudulos, disperată să îşi vadă mama grav bolnavă, care locuia în Germania.

RomaniaTV.net
03 iun. 2012, 06:20
Cristina Ţopescu, în închisorile comuniste de dorul mamei VIDEO

„Trei luni şi cinci zile, pentru mine, chiar dacă au fost şi momente grele, au fost o experienţă. Dacă până atunci credeam că sunt o tânără sensibilă şi chiar labilă, mi-am dat seama că nu era aşa şi că pot să rezist la orice fel de încercare”, a spus Cristina Ţoprescu la România TV.

Cristina Ţopescu a povestit despre lunile pe care le-a petrecut în spatele gratiilor, înainte de revoluţie. Deşi era anchetată tot timpul de către securitate, prezentatoarea tv a declarat că şi-a dorit să nu îşi facă părinţii de ruşine, iar experienţa închisorii au făcut-o mai puternică.

„Eram anchetată de Securitate tot timpul. Tatăl meu a avut foarte mult de suferit din cauza lor şi am avut o ambiţie de a nu mă lăsa doborâtă în faţa lor. Ştiam că mi se întâmpla asta pentru că sunt fiica tatălui meu şi pentru că tatăl meu avea problemele pe care le avea şi era persona non grata în perioada aceea. Vroiam să nu îmi fac de ruşine tatăl, să îl apăr, să arat că din dragoste de mamă faci orice, inclusiv încerci să fugi din ţară şi am vrut foarte mult să nu renunţ la demnitatea mea. M-am gândit mereu că o sa ies din închisoare şi o să fiu mai puternică şi ca ei nu sunt mai puternici decât mine şi nu o să mă doboare”, a mai spus Cristina Ţopescu.

După experienţa închisorii, Cristina Ţopescu iubeşte libertatea mai mult mai mult ca orice. „Llibertatea, cred eu, este la fel de importantă ca şi sănătatea. Eu am ieşit de acolo pe19 decembrie, pe 21 deja începuse revoluţia în Bucuresti, în 1989, şi am ieşit pe străzi cu sentimentul acela de eliberare din toate punctele de vedere”, a conchis vedeta.