Criză alimentară ia amploare în Marea Britanie! Lidl limitează vânzările de roșii, castraveți și ardei

Lidl este ultimul lanţ de supermarketuri din Marea Britanie care limitează numărul de fructe şi legume care pot fi achiziţionate de clienţi, din cauza lipsei de produse proaspete, conform BBC.

27 feb. 2023, 23:15
Criză alimentară ia amploare în Marea Britanie! Lidl limitează vânzările de roșii, castraveți și ardei

Criză alimentară ia amploare în Marea Britanie! Lidl a transmis a transmis luni un comunicat, în care a anunțat că introdus o limită de trei roşii, ardei şi castraveţi care pot fi achiziţionate de fiecare client, din cauza „recentei creşteri a cererii”.

Citiți și: Ce fructe pune Lidl pe raft? De unde provin majoritatea fructelor și legumelor vândute de marele lanț de magazine

Autoritățile din Regatul Unit au introdus limite temporare în mai multe lanțuri de supermarketuri, în ceea ce privește numărul de fructe și legume, astfel încât toți clienții să poată beneficia de ele. Aceste limite temporare au fost introduse pe baza unei penurii a acestor produse.

Marea Britanie rămâne fără legume

Nu doar Lidl a anunțat această măsură. De asemenea, magazinele Tesco, Aldi, Asda şi Morrisons au luat aceeași decizie, după ce unii oamenii au găsit rafturile de legume goale.

Supermarketurile se confruntă cu probleme după ce vremea extremă a lovit recoltele din străinătate, potrivit bbc.com

Un purtător de cuvânt de la Lidl a declarat că „fenomenele meteo extreme din Spania şi Maroc” au afectat cantitățile disponibile de produse necesare la salată.

„Chiar dacă avem o disponibilitate bună în cazul majorităţii magazinelor noastre, din cauza unei creşteri recente a cererii am luat decizia de a limita, temporar, achiziţiile de roşii, ardei şi castraveţi la trei articole pentru o singură persoană. Aceasta ne va ajuta să asigurăm că toţi clienţii noştri au acces la produsele de care au nevoie”, a informat Lidl.

Ministrul britanic al Agriculturii, Mark Spencer, urmează să aibă luni o întâlnire cu şefii lanţurilor de supermarketuri. Obiectivul său este acela de a „afla de la aceştia ce fac pentru a reumple rafturile şi cum intenţionează să evite repetarea situaţiei actuale”, se precizează într-un comunicat de presă.

În schimb, Sainsbury’s, Co-op, M&S și Waitrose nu au anunțat nicio limită la cumpărarea de legume.

Citiți și: Criză alimentară în Marea Britanie! Fructe și legume raționalizate în supermarketuri