Ce fructe pune Lidl pe raft? De unde provin majoritatea fructelor și legumelor vândute de marele lanț de magazine

Atunci când ne cumpărăm fructe sau legume ne dorim să știm mai multe informații despre acestea, în special cu privire la proveniența lor. Ei bine, Lidl are o platformă care îți poate oferi toate detaliile de care ai nevoie despre produsele de la raft.

19 feb. 2023, 09:40
Ce fructe pune Lidl pe raft? De unde provin majoritatea fructelor și legumelor vândute de marele lanț de magazine

De cele mai multe ori atunci când mergem la cumpărături și vrem să luăm fructe sau legume, vrem să știm exact de unde provin acestea. Ei bine dacă îți faci cumpărăturile de la Lidl poți afla foarte ușor care este proveniența acestora. Începândul cu anul 2019, Lidl a lansat o platformă de informare pentru clienții săi. Pe această platformă românii pot afla originea produselor pe care le găsesc pe rafturile hipermarketului.

Citește și: O prăjitură sau un suc de fructe? Ce recomandă nutriţionistul Mihaela Bilic: „Din această cauză copiii sub trei ani sunt obezi”

Dacă accesezi site-ul Lidl, la secțiunea #TreciPeProaspăt, poți să găsești toate informațiile cu privire la proveniența fructelor și legumelor poraspete din „Piața Ldil”. De asemenea, clientul poate obține aceste informații și în magazine prin simpla scanare a codului QR de pe lădițele cu fructe. Aceștia vor primi instant informații legate de furnizori.

În urma scanării QR ne sunt prezentate informații despre fiecare produs în parte, precum ce soiuri sunt disponibile ân magazinele Lidl, ce specificații au acestea, cum se cultivă, care este sezonul lor și ce proprietăți speciale are fiecare furct sau legumă în parte.

Totodată, pe site-ul Lidl, clienții au posibilitatea de a accesa mai multe informații și despre fiecare furnizor în parte. Există pentru fiecare dintre aceștia un material informativ, în care sunt detaliate produsele livrate către Piața Lidl și despre colaborarea cu marele retailer.

”Știm cât de important este pentru români să vadă exact sursa fructelor și legumelor din magazinele noastre, așadar ne-am asumat acest demers de transparență față de clienții noștri, prin care ei pot verifica rapid și ușor de unde vin fructele ori cine livrează legumele autohtone din Piața Lidl. Ne dorim ca prin această platformă să redescoperim adevărata prospețime – ce înseamnă că un produs este proaspăt cules, recoltat, livrat. Astfel, invităm toți românii care ne vizitează magazinele să intre pe surprize.lidl.ro/scan, unde pot scana codurile QR de pe lădițe, pentru a afla împreună ce înseamnă să treci pe proaspăt în Piața Lidl”, spune Daniel Ștefănescu, membru în Consiliul de Conducere Lidl România, pe site-ul companiei.

Pe rafturile Lidl sunt tot mai multe produse românești

În 2022 pe rafturile Lidl au apărut din ce în ce mai multe produse românești, conform datelor oficiale. În ceea ce privește fructele și legumele, anul trecut cantitatea de produse românești achiziționate de retalier a crescut cu 8%, față de 2021. Cantitatea totală a depășit 129.098 de tone pe parcursul întregului an.

La secțiunea „Cultivat în România” de pe site-ul Lidl, clienții pot afla unde și cine a cultivat fructele și legumele. Pot fi găsiți producătorii de roșii, cartofi, morcovi, ceapă, castraveți, ardei iute, ardei gras, usturoi, varză, dovlecei sau conopidă, căpșuni, mere, pere, nectarine și multe alte produse.

Există și o serie de produse care, din motive care țin de climă, nu sunt cultivate în țara noastră. Prin urmare, ele sunt importate din alte zone ale globului.

”Produsele care nu pot fi cultivate în România, chiar dacă vin de departe, respectă aceleași standarde și norme de calitate ca produsele noastre locale, fiind cât se poate de proaspete și sănătoase”, ne asigură cei de la Lidl.

La secțiunea ”Prospețimea din afara țării” se poate verifica proveniența unor fructe exotice cum sunt banalele, clementinele, fructul de kaki, lămâile sau ananasul.

Citește și: Lidl aduce la raft opt produse premiate la nivel internaţional