Criza alimentară la nivel global. Vladimir Putin, îngrijorat de soarta Rusiei: „Anul acesta va trebui să fim mai prudenţi”

Vladimir Putin a declarat că anul acesta, pe fondul penuriei globale de alimente, Rusia va trebui să fie mai prudentă în ceea ce privește aprovizionarea în străinătate.

05 apr. 2022, 21:59
Criza alimentară la nivel global. Vladimir Putin, îngrijorat de soarta Rusiei: „Anul acesta va trebui să fim mai prudenţi”

Criza alimentară la nivel global. Preşedintele Vladimir Putin spune că producția de produse agricole și de produse alimentare ar trebui să se dezvolte într-un ritm mai rapid – până la 3% pe an.

Criza alimentară la nivel global. Vladimir Putin, îngrijorat de soarta Rusiei

Vladimir Putin spune că este necesar să se monitorizeze cu atenție parametrii exporturilor de produse agricole către țările considerate „neprietenoase” de Moscova.

Citeşte şi Vladimir Putin, dezvăluiri spectaculoase: „A trebuit să dorm cu puşca sub pat. Mai bine să fii sigur, decât să-ţi pară rău”

„Este clar că anul acesta, pe fondul unei penurii globale de alimente, va trebui să fim mai prudenți în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente în străinătate. Și anume, este necesar să monitorizăm îndeaproape parametrii exporturilor către țări care urmăresc în mod clar o politică ostilă față de noi”, a declarat președintele Rusiei, marți, în cadrul unei întâlniri cu Guvernul, potrivit Interfax.

De asemenea, liderul de la Kremlin a menționat că volumele de producție crescute fac posibilă asigurarea faptului că prețurile alimentelor în Rusia sunt mai mici decât pe piața mondială.

„Autosuficiența alimentară este un avantaj competitiv real pentru Rusia. Și ar trebui să funcționeze în interesul cetățenilor noștri”, a mai spus Vladimir Putin.

Presedintele rus mai spune că este necesar să se țină sub control aprovizionarea industriei cu combustibil și lubrifianți, semințe și produse de reproducere. Cea mai importantă problemă este furnizarea de echipamente moderne și piese de schimb, a spus el.

„Sarcina cheie a Guvernului Rusiei, a șefilor de regiuni, a întreprinderilor este de a sprijini activitatea de afaceri în complexul agroindustrial rusesc, astfel încât agricultorii noștri, pescuitul, producătorii de alimente în ansamblu să deschidă noi întreprinderi, să creeze noi locuri de muncă, să crească producția în primul rând a acelor grupuri de bunuri pe care încă mai trebuie să le cumpărăm parțial în străinătate.

Cred că trebuie să stabilim orientări destul de reale, rezonabile, și anume: în următorii ani, agricultura internă, producătorii de alimente și industriile de sprijin ar trebui să atingă rate de creștere mai mari – peste 3% pe an. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să se înmulțească volumul de recuperare a terenurilor, să se implice noi terenuri agricole în circulație și să se mărească intensitatea utilizării acestora prin introducerea îngrășămintelor, mecanizarea largă și introducerea tehnologiilor informaționale moderne. Și, bineînțeles, este necesară creșterea disponibilității resurselor de credit”, a mai spus președintele rus, în cadrul unei întâlniri cu Guvernul.

Citeşte şi România se alătură statelor europene şi expulzează 10 diplomaţi ruşi, pe care îi declară „personae non gratae”


loading...