Criza apei potabile în municipiul Piatra Neamţ continuă. Şcolile, grădiniţele şi spitalul, afectate

Publicat: Vineri, 11 Martie 2016 08:41 // Actualizat: Vineri, 11 Martie 2016 09:00 // Sursa: romaniatv.net

Municipiul Piatra Neamț este încă de miercuri seara fără apă potabilă după o avarie majoră la magistrala principală de aducțiune. După ce au fost avansate mai multe termene privind remedierea defecțiunii, directorul companiei ApaServ, Ionuț Cătălin Dughir, a declarat, vineri, că serviciul de alimentare cu apă va fi reluat cel mai probabil în jurul prânzului.

"Am întâmpinat mai multe probleme la această lucrare iar piesa comandată, o vană, a avut nevoie de mai multe ajustări. În această dimineață (vineri — n.r.) a fost nevoie să comandăm, la societatea privată la care am făcut acea vană, o nouă lucrare și sperăm ca în jurul prânzului să fie finalizat montajul", a declarat Ionuț Cătălin Dughir pentru Agerpres.

Datorită avariei de la magistrală, Spitalul Județean, școlile și grădinițele, instituțiile publice și locuitorii municipiului Piatra Neamț nu au apă la robinete încă de miercuri seara.

Mai mult, în urmă cu o lună de zile s-a constatat că toate sursele de captare a apei de suprafață din lacurile Bâtca Doamnei, Vaduri și Pângărați, dar și râul Bistrița sunt infestate cu bacteria clostridium perfringens. Din acest motiv, captarea apei se face doar din sursele de adâncime.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apă potabilă apa potabila piatra neamt apaserv
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 mar 08:59
... Municipiul Piatra Neamț este încă de miercuri seara fără apă potabilă după o avarie...
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H