Criza de la Rapid. Jucătorii vor fi chemaţi să-şi negocieze plecarea sau noi contracte, mai mici

Atacantul formaţiei Rapid, Alexandrul Ioniţă, spune că fiecare jucător va fi chemat de conducere pentru a-şi negocia plecarea sau un alt contract, precizând că până acum fotbaliştii nu au fost înştiinţaţi dacă trebuie să renunţe la o parte din restanţele pe care le au de primit.

RomaniaTV.net
13 dec. 2012, 16:11
Criza de la Rapid. Jucătorii vor fi chemaţi să-şi negocieze plecarea sau noi contracte, mai mici

„Cadouri de sărbători îmi face iubita, îmi fac părinţii, conducerea Rapidului deocamdată nu. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Acum nu ştiu ce se va întâmpla şi nici nu cred că o să aflăm prea curând. Am avut o discuţie foarte scurtă cu conducerea, dar nu ni s-a spus exact. Nu s-a discutat despre renunţarea la o parte din banii pe care îi avem de primit. Aşteptăm să fim contactaţi. Am înţeles că fiecare jucător în parte va fi chemat să negocieze plecarea sau alt contract. Dar oricum ar fi, echipa nu va rămâne fără jucători pentru că nu să poată renunţa la toţi”, a spus Ioniţă.

Jucătorul a explicat că şi-a depus memoriu la Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF pentru restanţele salariale, dar nu şi pentru rezilierea contractului cu FC Rapid, club intrat în procesul de insolvenţă începând cu 7 decembrie.

Salariile nu le-am mai primit de mult, dar ce mai contează o lună în plus sau în minus. Toţi suntem supăraţi şi vrem să trecem repede peste perioada asta. Eu mi-am depus memoriul doar pentru bani, nu şi pentru reziliere. Fiecare jucător îşi decide soarta. Eu nu aş pleca la Steaua. Nu ştiu dacă aş juca şi în Liga a II-a, cred că aş avea oferte să joc în străinătate„, a adăugat Alexandru Ioniţă.

Atacantul Andrei Ciolacu susţine că nu este greu să fii jucător la Rapid în această perioadă, precizând că cine vrea să joace fotbal o poate face fără probleme.

„Nu e greu să fii acum jucător la Rapid. Dacă vrei să joci fotbal poţi să o faci. Chiar şi aşa, pe burta goală, pentru că aşa a fost mai tot timpul. Asta pentru că au fost întârzieri la salarii mai mereu, nu e ceva nou. Iar mai devreme sau mai târziu vor veni şi banii”, a spus atacantul.

Întrebat dacă este dispus să renunţe la o parte din salariul său având în vedere problemele financiare ale clubului, Andrei Ciolacu a răspuns că remuneraţia sa este atât de mică încât e greu să mai renunţe la ceva. „Eu nu prea mai am la ce să renunţ din salariu. Nu ştiu ce vor face colegii mei, e problema lor. Fiecare îşi alege drumul în viaţă. Eu aş juca pentru Rapid şi în Liga a II-a, cu siguranţă. Dar nu pot să îi condamn pe cei care sunt tentaţi să plece la Steaua. Au şi ei familii, copii pe care trebuie să îi întreţină. Până la urmă trebuie să fii profesionist, nu să alegi mereu cu inima„, a spus Ciolacu.

El i-a transmis acţionarului majoritar George Copos să creadă în jucătorii din lot şi să nu lase echipa. „Îi doresc Sărbători Fericite domnului Copos, să fie sănătos, să creadă în noi şi să nu lase Rapidul”, a precizat Andrei Ciolacu.

Jucătorii Alexandru Ioniţă I, Andrei Ciolacu şi Virgil Drăghia au împărţit, joi, cadouri din partea Ligii Suporterilor Rapidişti unei grupe de copii de la Grădiniţa Nr. 188 din Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Conform anunţului făcut, la 5 decembrie, de preşedintele CA, Ion Taban, gruparea giuleşteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acţionarul majoritar George Copos şi către firmele acestuia. Copos a anunţat că este dispus să renunţe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.