Criza de personal impune măsuri nemaiîntâlnite. Angajatorii fac publice salariile în anunţurile de angajare

Localurile din Sibiu se confruntă cu o criză acută de personal. Din acest motiv, patronii aleg să angajeze şi oameni din alte judeţe.

03 iul. 2022, 23:56
Criza de personal impune măsuri nemaiîntâlnite. Angajatorii fac publice salariile în anunţurile de angajare

Odată cu venirea verii, mulţi sibieni au ales să plece să muncească sezonier pe Litoral sau la munte. Astfel că la anunţurile de anagajare în localurile din Sibiu nu mai răspunde aproape nimeni.

Nu se mai prezintă nimeni la interviuri. S-au dus să lucreze sezonier și noi aici am rămas descoperiți. Suntem la limită cu personalul în acest moment. Noi oferim minimul pe economie pentru ospătari, însă veniturile cresc cu bacșișul la ei. În ceea ce privește bucătarii, sunt plătiți cu 3500-4000 de lei”, spune patronul de la History pentru Turnul Sfatului.

Reprezentata unei firme de recrutări din Sibiu confirmă criza de personal şi spune că aceasta se datorează faptului că „cei buni sunt deja luați sau plecați dincolo”.

Citeste si Oferte de angajare la Lidl, Kaufland, Carrefour şi Profi: „Sunt persoane care vin o zi și după dispar”

Nu se mai prea găsește forță de muncă de calitate pe restaurante și nu numai. Sunt restaurante care au avut curajul să aducă asiatici care muncesc și sunt serioși, alți angajatori sunt sceptici fiind multă bătaie de cap cu actele. Cei buni indiferent de domeniu sunt deja luați sau plecați dincolo”, explică reprezentantul agenţiei.

Criza de personal impune măsuri nemaiîntâlnite

Proprietarul mai multor restaurante din Sibiu oferă primă de relocare.

Hai să trăiești și să muncești în Sibiu! Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!” – este anunțul postat de Jacob Grillhouse Sibiu. Ineditul acestui anunţ este faptul că are salariile la vedere:

• prima de instalare 2.000 lei net ( 1.000 lei după primele 5 zile lucrătoare şi 1.000 lei după 2,5 luni)

• salariu net ajutor bucătar – 3.000-4.000

• salariu net bucătar 4.500 – 5.500

• salariu net bucătar şef tură 5.000 – 6.000

• salariu net spălator vase – 2.500

• masa este inclusă

În Sibiu bucătarii deja s-au cam plimbat de la un restaurant la altul, lucrează prin rotație. Mai găsești oameni tot din recomandări, dar noi vrem ceva mai mult, ceva mai specializat. Nu aș fi dat un astfel de anunț pentru un lucrător comercial. Este deschidere, oamenii vor să vină din Cluj, Brașov, chiar și din București. Nici tineretul nu mai este ca înainte. Pentru marea majoritate dintre ei acum, importante sunt unghiile, genele, timpul liber. Nu știu să se prezinte la un interviu corespunzător, nu au interes”, spune Ioana Fleacă, director Resurse Umane la Jacob Grillhouse Sibiu.

Citeste si Salarii de 1000 de euro la angajare. Este criză uriaşă pe piaţa muncii